Церемонията по връчването на най-престижните футболни награди „Златна топка“ 2023 – пряко в ефира на RING и онлайн на VOYO

Името на кавалера на „Златната топка“ за 2023 г. зрителите ще научат на 30 октомври от 21:45 ч.

Реклама

На 30 октомври (понеделник) от 21:45 ч. спортният канал на bTV Media Group RING и видео платформата VOYO ще предават пряко от театър „Шатле“ церемонията по връчването на най-престижните футболни награди – „Златна топка“ 2023. Събитието, което отличава най-добрите индивидуални постижения през годината, ще се проведе в Париж, Франция.

Лионел Меси е рекордьорът и седемкратен носител на отличието, връчвано от France Football, а сега той отново е сочен за фаворит. 36-годишният футболист изведе Аржентина до световната титла през декември в Катар за първи път от 1986 г. „Златната топка е много важна заради международното признание, но никога не съм ѝ предавал значимост. За мен винаги са били най-важни отборните награди. Щастливец съм да съм постигнал всичко в кариерата, а след световното мисля много по-малко за тази награда. Ако я получа добре, ако ли не, нищо не се е случило“, коментира футболистът на Интер Маями. Дали „Златната топка“ ще отиде в ръцете на аржентинеца – зрителите ще разберат в понеделник от 21:45 ч. пряко в ефира на RING и онлайн на VOYO.

Най-големите конкуренти на Меси са Арлинг Холанд и Килиан Мбапе. Норвежкият нападател на Манчестър Сити беше безупречен през 2022/23, отбелязвайки 52 гола в 53 мача във всички турнири, а отборът на Пеп Гуардиола стигна до требъл – Шампионска лига, Висша лига и ФА Къп. Шестата номинация за „Златната топка“ в кариерата на Мбапе пък дойде след 54 попадения в 56 мача за ПСЖ. Френският национал спечели титлата в Лига 1 и завърши като голмайстор №1. Хеттрик на финала на световното първенство му донесе и „Златната обувка“ в Катар, изпреварвайки Меси с осем гола и две асистенции.

На церемонията на 30 октомври ще бъде излъчена и най-добрата жена футболист, ще бъдат връчени и трофеят „Копа“ за най-добър млад играч до 21 години, трофеят „Яшин“ за най-добър вратар и трофеят „Сократес“ за футболисти, ангажирани със социални проекти.

Списък с номинираните за „Златна топка“ 2023:

Андре Онана (Манчестър Юнайтед)

Антоан Гризман (Атлетико Мадрид)

Бернардо Силва (Манчестър Сити)

Букайо Сака (Арсенал)

Виктор Осимен (Наполи)

Винисиус Жуниор (Реал Мадрид)

Джамал Мусиала (Байерн)

Джуд Белингам (Реал Мадрид)

Емилиано Мартинес (Астън Вила)

Ерлинг Холанд (Манчестър Сити)

Илкай Гюндоган (Барселона)

Йошко Гвардиол (Манчестър Сити)

Карим Бензема (Ал Итихад)

Кевин де Бройне (Манчестър Сити)

Килиан Мбапе (ПСЖ)

Ким Мин Дже (Байерн)

Лаутаро Мартинес (Интер)

Лионел Меси (Интер Маями)

Лука Модрич (Реал Мадрид)

Мартин Йодегор (Арсенал)

Мохамед Салах (Ливърпул)

Николо Барела (Интер)

Рандал Коло-Муани (ПСЖ)

Роберт Левандовски (Барселона)

Родри (Манчестър Сити)

Рубен Диас (Манчестър Сити)

Хари Кейн (Байерн)

Хвича Кварацхелия (Наполи)

Хулиан Алварес (Манчестър Сити)

Ясин Боно (Ал-Хилал)

Кой ще бъде новият кавалер на най-престижното индивидуално отличие във футбола? Кой ще прегърне „Златната топка“? Отговорът – на 30 октомври (понеделник) от 21:45 ч. пряко по RING и онлайн на VOYO!

Последни

Реклама