.
Вход / Регистрация
За сериала
0
Гласувай
 • :(
 • :|
 • :)

Власт, корупция и любов между Ню Йорк и София очакват зрителите на bTV от есента, когато тръгва новият сериал на телевизията "Седем часа разлика”. Абсолютно всеки герой е вдъхновен от реален персонаж, като съдбите на всички са свързани помежду си. Засегнати са хора от всички социални категории и поколения емигранти, заяви в студиото на "Тази сутрин” Любен Дилов-син, който е един от главните сценаристи на поредицата.  

"Мнозина от героите ни в Америка плюят по България, но тя е винаги в тях. Има го вътрешният конфликт и мъка по място, което са напуснали. Не са станали американци, никога няма и да станат”, разказа на свой ред Милена Фучеджиева, също главен сценарист на сериала, която от личен опит знае какво значи да си на "седем часа разлика”.

"Сериалът е семейна сага, въпреки криминалните елементи. В основата са личните отношения.  Почти няма българско семейство, което да няма близък, който да живее постоянно в чужбина. И докато ние получаваме достатъчно известия за материалното им състояние, тоест снимки пред автомобили, вили, пред служебния офис и т.н., какво се случва в душите им малко знаем”, заяви още Дилов-син. Той подчерта, че историята е доста фабулна и пропускането на дори един епизод ще е проблем за улавянето на детайлите около всяка история.

Сред героите на поредицата има висш съдия, руски мафиот и собственик на българско заведение в Америка, млад и неподкупен прокурор, емблематичен бизнесмен. Героинята на Ваня Цветкова – Таня Стоева, например, е корумпиран съдия с голямо влияние и има връзки с подземния свят. Дъщеря й обаче става гадже със сина на журналистка, която я разследва. Децата не знаят, че има конфликт между родителите и че те ще застанат между тях.

"Седем часа разлика" стартира през есента, като вече са заснети почти половината епизоди.

Героите

Таня Стоева (Ваня Цветкова) - един от най-влиятелните съдии в София. Връзките й с подземния свят обаче са силни, но недоказуеми. Тя се възползва от положението си, за да покровителства един от най-видните "бизнесмени" и най-близките й приятели от дете – Михаил Михайлов-Милото. Техните машинации обаче са толкова умело направени, че връзката между тях остава умело прикрита. Появата на младия и амбициозен, но абсолютно честен прокурор Иван Иванов ще обърка плановете на Таня. Много обича дъщеря си, но няма време за нея. Третира я като приятелка. В свободното си време ходи на стрелба, а владеенето на оръжието я успокоява.

Михаил Михайлов-Милото (Калин Сърменов) - бивш спортист, бивша мутра и настоящ предприемач. Връзките му в подземния свят обаче не са прекъснати, а маниерът му на правене на бизнес все още напомня за миналото му. Милото е израснал с Таня Стоева и това прави връзката му със съдебната власт особено силна. Свикнал е винаги и на всяка цена да постига своето. Известен е с бързите смени на настроенията си, но и с това, че се владее винаги.

Боян Стоев (Малин Кръстев) – братът на Таня Стоева, който живее в Ню Йорк. Той е съдържател на българската кръчма в Манхатън – "Избата". Живял в сянката на сестра си в България, той решава да замине за Ню Йорк, където решава, че няма да бъде подценяван. Боян има сериозен проблем с хазарта, което му навлича много неприятности с руския мафиот Распутин, от когото е взел пари назаем. Той има сложна любовна връзка с певицата Нина Роси, която ту се разгаря, ту се смразява.

Иван Иванов (Симеон Лютаков) – бивш следовател, амбициозен и вярващ в системата човек. Преместен е в Софийска градска прокуратура от провинцията, като смята, че е оценен заради неговите качества. Когато пристига в София, той се сблъсква със "случайния принцип, който носи къса пола и се казва Таня Стоева”. Първоначално, Иванов е твърдо решен да изобличи подкупната съдийка, но след изнасилването на дъщеря й, двамата минават от един отбор.

Мая Стоева (Боряна Братоева) – дъщеря на Таня Стоева. Едно от най-обичаните момичета в нейното училище, отличничка. Момчетата винаги са я харесвали, а момичетата – завиждали. Амбициозната й майка я е научила на самостоятелност и твърдост на характера. Тя обаче не одобрява обкръжението и методите на майка си. Понякога дори чувства, че тя е родителят. Но като всяко момиче на нейната възраст, Мая мечтае за принца на белия кон, когато се появява Тео. Връзката им започва да дразни бившият й приятел Роки. Щастието на Мая и Тео се оказва на изключително висока цена, която те плащат.

Тео Стефанаков (Тодор Дърлянов) – синът на известната журналистка Светлана Стефанакова. Тео е типично дете от началото на XXI век – израснал е в Интернет и притежава най-новите технологични играчки. Мечтае един ден да стане режисьор. Среща Мая и веднага е привлечен към нея. Любовта им е взаимна и Тео е готов да се изправи срещу семейството си, за да бъде с нея – майка му смята, че Таня Стоева е най-големият й противник. Тео страда и от предишните връзки на Мая, защото често му се налага да се изправя срещу ревността на Роки.

Роки Михайлов (Тони Минасян) – синът на Милото. Въпреки агресивността си, той е добро момче. Роки е научен, че единствения начин да постигне целите си е чрез насилие. Отношението на Милото към сина му е като към една от подчинените му мутри. Голямата му любов остава Мая и той побеснява, когато вижда колко е влюбена в Тео. Готов е на всичко, за да си я върне.

Светлана Стефанакова (Евелина Борисова) – топ журналистка и водеща на предаването Blue Box. Израснала е в семейството на бивш генерал от Държавна сигурност. Въпреки това се влюбва в наследника на стар реститутски род и напук на баща си се омъжва за Стефан Стефанаков. Праволинейна е и е готова на всичко, за да отстоява принципите си. Именно заради своите принципи се превръща в най-големия враг на Таня Стоева. Когато Тео се влюбва в Мая, Светлана изпада в ужас и твърдо се противопоставя на връзката на децата.

Нина Роси (Александра Раева) – начинаеща певица, която още през 90-те години е заминала за САЩ. Сдобила се е с къща в Лос Анджелис, но решава, че ще бъде по-печелившо за нея да се премести в Ню Йорк. Там среща Боян Стоев, към когото се привързва изключително много. Нина упорито се опитва да намери продуцент в Ню Йорк, с когото да запише албума си. Оказва се, че Нина играе двойна игра и е човек на Милото. Когато Распутин се появява и изисква парите си от Боян, Нина е тази, която с чара си успява да го омае и да спаси приятеля си.

Распутин (Юрий Ангелов) – ветеран от Афганистан, Распутин е представител на руската мафия в Ню Йорк. Той е в инвалидна количка. След като заема пари на Боян, който не може да му ги върне, Распутин става съдружник в "Избата". Има странно влечение към Нина Роси и тя се превръща в негов съюзник.

Бай Юнал (Васил Банов) – емигрант, избягал от България още през 60-те години. Той, заедно с Аги, държи култовия български магазин в Ню Йорк "Хоремаг". Той е жилав и много точен самотник. Леко избухлив, когато му се влиза в личното пространство.

Аги (Мария Статулова) – е майката-закрилница на емигрантите в Ню Йорк. Съдържателка е на "Хоремаг". Аги е много борбена и се вбесява от всички несправедливости, които се изправят на пътя й. Майчинските си чувства прехвърля върху най-близките си хора.

Орлин Гончев (Пенко Господинов) – поемното лице на Таня Стоева. Той е неотлъчно до нея и се грижи всячески за нея и Мая. Желанието му да угоди на Таня е огромното и всичките му действия са подчинени на тези желания.

Коментари
 • Най-старите отгоре
 • Най-новите отгоре
Вашият коментар:
  • 14:20 Елизабеттаун
   16:30 Мисис Даутфайър
   17:55 Спорт ТОТО
   18:00 Мисис Даутфайър
   19:00 bTV Новините
   20:00 Сега и завинаги
   21:00 Фермата
   22:30 Шоуто на Слави
  • 14:30 Проби и грешки
   15:00 Изгубеняци
   15:30 Новите съседи
   17:00 Аламинут
   18:00 Онези от партера
   19:00 Стажанти
   20:00 Новите съседи
   21:30 Проби и грешки
   22:00 Изгубеняци
   22:30 Двама бащи, двама синове
  • 14:15 Ласи
   16:15 Талисманът
   18:45 Рок завинаги
  • 13:00 Дивата река
   15:00 Платина
   16:00 Менталист: Крадецът на мисли
   17:00 Тежки престъпления
   18:00 Под наблюдение
   19:00 Супергърл
   20:00 Стрелата
   21:00 bTV Новините – централна емисия
  • 14:30 ТВ Пазар
   16:00 Фермата
   18:00 От обич
   19:00 Лекар в планината
   19:55 Дамата с воала
   21:00 Част от мен
   22:30 Сега и завинаги
  • 14:00 Италия, Серия А: Болоня - Интер
   16:00 Италия, Серия А: Лацио - Наполи
   18:00 Италия, Серия А: Ювентус - Фиорентина
   20:00 Италия, Серия А - обзор
   20:30 УЕФА Шампионска лига - магазинно предаване
   21:00 Жилет световен спорт
   21:30 Италия, Серия А - обзор
   22:00 Бойна вечер
  • 14:10 Търси се...
   15:00 Истински истории
   15:50 Дивата муха
   16:10 Революция Z
   17:00 bTV Новините
   17:30 Лице в лице
   18:00 Фамилията
   19:00 bTV Новините
   20:00 Революция Z
   20:50 Фамилията
   21:40 Истински истории
   22:30 Шоуто на Слави