Актьорът Георги Богданов и един от режисьорите на сериала АЛФА Петър Крумов – за новия криминален сериал по bTV

Епизодите тръгват през февруари

Реклама

Aктьорът Георги Богданов, който влиза в ролята на Филип Ковачев в най-новия криминален сериал на bTV АЛФА и един от режисьорите на сериала - кинорежисьорът Петър Крумов гостуваха в студиото на „Чакащи актьори“ по Дарик радио, с подробности за снимачния процес на сериала и открехват вратата към заплетената сюжетна линия, която зрителите на bTV ще могат да проследят в ефир от февруари.

Може ли да ни разкажете малко повече за АЛФА, какво да очакваме?

Петър Крумов (режисьор): Историята на сериалa АЛФА е за един доста опитен следовател (Стефан Вълдобрев), чешит, който е разжалван от системата, заради един стар случай, в който прекалено много се е вглъбил. Това се е случило осем години преди началото на историята, но сега отново е върнат в системата, за да сформира група от четирима млади, доста перспективни човека (в ролите влизат актьорите - Георги Богданов, Спартак Панталеев, Виолина Доцева и Валентина Каролева). От тях той трябва да избере един, който е достоен да заеме много важен пост в структурите на МВР. Макар че нашата история е по-стилизирана, не е толкова документално вярна на нашата действителност, се надявам именно това да я прави по-интересна. Тези четирима герои разрешават различни code-cases, докато в един момент не се появява по-сериозна заплаха. Операторът Александър Станишев направи чудеса с това, с което разполагахме. На него държим и този стил. Имахме лукса и почти през цялото време да имаме и сценарист на терен, което е лукс и много помагаше.

Как протече целият процес на АЛФА, имахте ли репетиции на маса?

Георги Богданов (актьор):  Да, репетирахме на маса, което си е лукс в днешни дни. Сериалът се снимаше на блокове, за определен брой дни снимаме определен брой епизоди, и преди всеки такъв блок сме имали репетиции на маса, в които сме изчитали и изговаряли основните неща, дори по-детайлно сме изработвали конкретни сцени.

Твоят герой Филип много ли е далечен от теб, или можеш да се припознаеш в него?

Георги Богданов: Далечен е, в смисъл на това, че на него всичко му е дадено. Неговият баща е много навътре в схемите, така да се каже, и това прави пътя му да изглежда много лесен. Това е доста различно от мен, но естествено аз съм използвал и неща от собствения си живот, за да изградя Филип като жив персонаж. Аз по принцип съм любопитен човек и постоянно задавам въпроси, търся да стигна до истината и много съм работил с режисьора Димитър Коцев – Шошо и с Петър Крумов.

Кои са въпросите, които АЛФА задава?

Петър Крумов: Темата за злото и това до каква степен то може да присъства във всеки един от нас. Кое може да бъде наречено зло, съществува ли абсолютно зло или всеки от нас носи парченце. Идеята за баналността на злото в АЛФА е персонифицирана в един човек, но всеки от героите по някакъв начин допринася за хаоса, който се развихря в сериала, този всеобщ крах и страдание, чрез наивността си, грешките си, слабостите си и егото си.

Сериалът е жанров, стилизиран, но това е общочовешка тема.

Каква е разликата при снимането на сериалите от това за снимаш късометражен филм, например?

Петър Крумов: Няма време, това е основното, което страхотна школовка. Много неща се научават в процеса.

Доволни ли сте от резултата?

Георги Богданов: Да участваш в сериал е доста по-различно от всичко, което съм правил досега и отговорно като подход. Аз лично се чувствам удовлетворен от това, което направихме и от това, което съм видял и мисля, че се е получило много добре.

Петър Крумов: Нашият сериала е различен от „сериалния пейзаж“, който имаме тук и сега, и по някакъв начин опитва други и нови неща, с които се движим напред и се надявам хората да го харесат.

Цялото интервю може да чуете тук.

Тагове: бтв алфа

Последни

Реклама