Истории от света през седмицата (14.10.2018)

Вижте ги във видеото

Истории от света през седмицата (14.10.2018)

Реклама

Украйна отвори слънчева електроцентрала в Чернобил – точно срещу другата електроцентрала, затворена в гигантски саркофаг. Преди 30 години тя причини на света най-лошата ядрена катастрофа.

Показахме ви в новините как картина на Банкси се самоунищожи минути след като беше продадена на търг. И то за рекордна за художника сума – над 2 милион лири. Или близо милион и 400 хиляди долара. Това стана пред очите на всички присъстващи на търг на аукционна къща "Сотбис" в Лондон и се случва за първи път в историята. Минута след удара на чукчето – знак, че е продадена - от картината се чу звук на аларма и скрита в рамката машина за унищожаване на документи започна да реже платното. Миналата година "Момиче с балон" беше обявена за любима картина на британската нация.

Сега един много интересен казус от Съединените щати. Баща на 3 деца започна кампания за поставяне на повивалници за бебета и в мъжките обществени тоалетни. В момента такива има само в женските, както е и у нас. Мъжът публикува в социалните мрежи свои снимки как сменя памперсите на децата си в скута. Донте Палмър казва, че настоява за равни права на родителите.

И накрая към една държава, в която жените и мъжете се третират по съвсем различни начини. До такава степен, че когато се женят, булката и младоженецът празнуват отделно. А над булката бдят роднините на младоженеца.

Гледайте цялото предаване на btvplus.bg

Последни

Реклама