Овесени бисквити с меден карамел

Реклама

Необходими продукти:

За бисквитите:

фини овесени ядки- 300гр.
яйце – 1 бр.
масло
мед – около 70 гр.
сушен хинап (нарязан)
орехи (нарязани на ситно)
сол
вода – 100 мл.

За крема:

извара от козе мляко – около 2/3 лъжици
мед
ликьор от хинап – 50/ 60 мл.

За медения карамел:

масло
мед
пълномаслена сметана

Начин на приготвяне:

За да приготвим овесените бисквити, взимаме купа. В нея изсипваме ядките,яйцето, малкомасло и мед, сушеният хинап, орехи, сол и вода. Разбъркваме добре всички съставки. От получената смес образуваме топчета, които поставяме в тава и ще бъдат изпечени на 180 градуса за около 15 мин. Трябва да придобият златист цвят.

Докато се пекат бисквитите, подготвяме крема и медения карамел. За да приготвим крема  в отделен съд смесваме изварата от козе мляко, мед и ликьора от хинап. Разбъркваме и е готов.  За да приготвим меденият карамел, поставяме в тиган малко масло и мед. Разбъркваме и се получава смес. Сваляме от котлона и добавяме пълномаслената сметана и сол. Отново разбъркваме и медения ни карамел е готов.

След като извадим изпечените бисквити в отделни съдове  взимаме по една бисквита  и я натрошаваме. Върху нея слагаме крема от козе извара и поливаме с медения карамел отгоре.