„120 минути“ със Светослав Иванов започва сезона с нова рубрика „Провери фактите“

Реклама

Публицистичното предаване „120 минути“ започва поредния 11 сезон в ефира на bTV със запазена, но надградена концепция за качествено телевизионно съдържание, насочено към зрителите. Емблематичният водещ Светослав Иванов, заедно с разследващите журналисти, част от екипа на предаването, ще предложат автентични авторски рубрики, ексклузивни репортажи и теми от обществен интерес, както от България, така и от всички краища на света.

Гости и теми в първото предаване ще бъдат министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков по темата за бедствието по Южното Черноморие, първата българка, покорила най-смъртоносния връх в света - Силвия Аздреева, ексклузивният събеседник - бащата на Бионсе и създател на "Destiny's Child" Матю Ноулс. Има ли у нас американски лаборатории, които произвеждат биологично оръжие? Росен Цветков проверява фактите, а в "Главната роля" ще видим четиримата звездни треньори в „Гласът на България“ - Мария Илиева, DARA, Миро и Иван Лечев.

Акцент в предаването през сезон 2023-2024 ще бъде новата рубрика „Провери фактите“, подготвяна от опитния журналист, водещ и продуцент на bTV Новините Росен Цветков. Разработвана с цел да води активна борба срещу разрастващата се дезинформация в медиите, социалните мрежи и ежедневието ни, авторът Росен Цветков ще представя специални видео материали с твърдения, които се проверяват фактологично за доказване на истинността. На фокус във фактчекинг поредицата, която стартира още на 10 септември, ще бъдат фалшивите новини в онлайн пространството и медиите, неистинните твърдения и конспиративните теории. Кой и как се опитва да ни подведе - Росен Цветков ще показва фактите - такива, каквито са, както и пропагандните и манипулативни техники, които се опитват да ни отдалечат от истината.

Във всички наши материали се позоваваме на фактологията и на гледните точки на всички страни, но през последните няколко години дезинформацията залива медийното пространство и действа като проводник за противопоставяне на общественото мнение. Отделяйки все повече време в съдържание за достоверност на информацията в bTV Новините и актуалните ни предавания, ние се стремим да подпомогнем обществото с добре информирани решения и ясни позиции по важните теми." – споделя Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV.

През 11-ия сезон през призмата на качествената журналистика ще гледаме отново популярните рубрики „Коментар на водещия“ „Роуминг“, „В главната роля“, „Големите”, „Време за отговори”, „Красив ум”, както и разследващите сегменти „Специален репортаж“ със Стоян Георгиев и „Разследване“ с Марин Николов.

Неделя е най-специалният ден от седмицата. Това е времето, когато сме заедно с близките си и се подготвяме за новата седмица. За нашия екип е истинско щастие, че имаме възможността за 11-ти пореден сезон да сме част от неделята на нашите зрители. Както винаги, ще дадем най-доброто от себе си, за да направим вашите 120 минути в неделя по-добри“ – споделя водещият Светослав Иванов.

Гледайте "120 минути" на 10 септември, точно в 16.30 часа, веднага след новото документално предаване „bTV разказва“.

„120 минути“ е международно сертифицирана от albert въглеродно неутрална телевизионна продукция, която се реализира в съответствие със “зелените практики” (Green Filming) с грижа за околната среда и намаляване на въглеродния отпечатък. Предаването с продуцент Анна Тодорова се излъчва в ефир и на всички дигитални платформи на bTV Media Group.

Тагове: 120 минути