.

Денислав Борисов

Денислав Борисов е репортер и водещ на bTV Новините

Роден е в Радомир, където завършва средното си образование. Продължава обучението си в Софийския университет "Св. Климент Охридски", където завършва журналистика, а по-късно и магистърска в специалността „Връзки с обществеността“.

Любовта му към журналистиката започва още когато е на 10 години. Професионалния си опит започва да трупа като стажант в кабелна телевизия, след което е репортер и водещ на репортерско предаване. На 20 години вече води новини, а няколко години по-късно е водещ на делничен сутрешен блок. Бил е още редактор и монтажист на собствените си материали – всичко това прави с удоволствие, за да разбере журналистиката от всеки ъгъл и за да бъде наясно с всеки детайл.

Когато не води сутрешните и обедните емисии на bTV Новините, Денислав обича да експериментира с различни теми. Може да бъде видян с гумени ботуши в наводнени райони, на полицейски акции или на театрални премиери. Често е сред авторите на bTV Репортерите  – предаванията му за легендите по българските земи, за историческата памет на нацията или за тихите герои сред българите, са носители на няколко награди за журналистика. А за Денислав най-голямата награда си остава обратната връзка от зрителите – когато хората наистина харесват работата му и се доверяват именно на него да разкаже техните истории.

За контакти: news@btv.bg