За bTV Media Group

Стратегия

bTV Media Group е водещ източник на информация на българския пазар с високо зрителско доверие. Медийната група привлича широка телевизионна, радио и дигитална аудитория с качествена, иновативна,  интригуваща и разнообразна локална и чуждестранна продукция.

Част от портфолиото на bTV Media Group са телевизионни програми, радиостанции, дигитални платформи и бранд за киноразпространение. Групата осигурява ефективно взаимодействие между всички канали, за да позиционира качествените си продукции еднакво успешно в телевизионна, дигитална и радио среда.

bTV Media Group проявява ангажираност към важни социални каузи и граждански инициативи, които са част от стратегията ѝ за устойчиво медийно и обществено присъствие в България. Отговорна мисия на компанията е да създава, реализира и подкрепя проекти, които формират национална принадлежност и развиват самосъзнанието и отговорното поведение в гражданското общество. Тези проекти са базирани на споделени екологични, социални и управленски стандарти (т.нар. ESG - Environmental, Social and Governance). Социалният  бранд „Добрият пример“ е създаден с идеята да се утвърди като широка партньорска мрежа и платформа за споделяне на добри дела в подкрепа на млади таланти, подпомагане на хора в нужда и опазване на природата в България.

bTV Media Group e част от семейството на Central European Media Enterprises (CME), която е собственост на международната компания PPF Group. PPF оперира в 25 държави по света, като инвестира в сегменти като финанси, недвижими имоти, инженеринг и биотехнологии. В световен мащаб в PPF работят 135 000 души. Компанията притежава и оперира мобилните оператори 02 и Yettel на шест централноевропейски пазара, включително Yettel България у нас.

Действителен собственик на „БТВ Медиа Груп“ ЕАД, по смисъла на § 2, ал. 1, т. 1 от допълнителните разпоредби на Закона за мерките срещу изпирането на пари, е Рената Келнерова.

Портфолио

bTV

Основният канал на групата, bTV, e първата българска частна национална телевизия. Създадена през 2000 година, запазва и до днес водеща позиция на медийната сцена и сред обществото. bTV се стреми да бъде предпочитан източник на надеждна и обективна журналистика, както и на позитивни, и конструктивни развлекателни предавания, мащабни риалити формати и вълнуващи оригинални сериали - с безкомпромисно качество на продукцията.  Телевизията следва най-високите професионални и етични стандарти, и се ангажира да бъде коректен партньор на рекламната индустрия.

bTV е телевизията, която предоставя висококачествено, разнообразно и вълнуващо развлекателно ТВ съдържание в България. В него зрителите откриват богата палитра от човешки истории, гледни точки и житейски опит, представени по въздействащ начин от обичани телевизионни лица и с безкомпромисно качество на продукцията.

Новините и актуалните предавания на bTV многократно са посочвани като най-предпочитан и достоверен източник на информация по различни поводи и в различни проучвания (напр. Годишен доклад за 2022 г. на Института за изследване на журналистиката "Ройтерс" към университета в Оксфорд и др.). Новинарското съдържание е в ръцете на едни от най-изявените и уважавани журналисти в страната, които всяка година получават признание за работата си с престижни награди. Лицата и екипите на телевизията имат достъп до най-съвременните технологични решения, за да представят иновативно работата си спрямо актуалните тенденции в световната журналистика.

bTV е високотехнологична телевизия, която задава тенденциите на технологичната медийна сцена у нас. След като въведе първа HD качество на картината, телевизията внедри технологията „добавена реалност“ и постоянно интегрира иновативни инструменти за интерактивно представяне на информация, в синергия с автентично дигитално и потребителско съдържание. През 2019 година bTV реализира най-мащабния технологичен проект в историята си с въвеждането на уникално за Централна и Източна Европа интегрирано 360-градусово студио, което е излъчвано върху емблематични за България сгради. По време на парламентарните избори през 2022 г., нюзрумът на телевизията предложи за първи път в роден ефир студио с добавена реалност в сградата на Народното събрание.

Под социалния бранд „Добрият пример“, bTV реализира мащабната доброволческа кампания у нас – „Да изчистим България заедно“, която се наложи като една от най-големите инициативи за корпоративна социална отговорност. bTV се отличава и с подкрепата си към различни обществено значими каузи с отговорно съдържание, което отразява и укрепва ценностите, разбиранията и приоритетите на хората. От 2022 г. телевизията прилага активно и т. нар. green filming – зелени практики, в част от ключовите си телевизионни проекти като „Гласът на България“, „Преди обед“, „Тази сутрин“, „Cool…T“ и „120 минути“.

Тематичните ТВ канали на bTV Media Group са bTV Action, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Story и RING. Те се излъчват и във формат HD, като се разпространяват в мрежите на кабелните, сателитните и IPTV оператори, предлагайки завладяващо телевизионно съдържание за цялото семейство и за зрители от всички възрасти. Прочетете повече >>

bWeb е дигиталното портфолио на bTV Media Group, което включва bTV.bg, bTVPlus.bg, btvnovinite.bg, businessnovinite.bg, btvsport.bg, VOYO.BG, LadyZone.bg, Zodia.bg и Dalivali.bg. Прочетете повече >>

bTV Radio Group включва пет радиостанции - bTV Radio, N-JOY, Jazz FM, Classic FM и Z-Rock. Прочетете повече >>

bTV Studios е брандът, под който от 2013 година bTV Media Group разпространява блокбъстъри от всички жанрове и държави в българската кино мрежа.