Радослава Домусчиева

Репортер в bTV Новините

Рада, както е позната на зрителите на bTV, е един от първите репортери в екипа на bTV Новините. Нейната страст са испанската култура и история, но професионалното й развитие е наследствено.

Като репортер в нюзрума на bTV Рада следи основно политическите теми. Наред с това, тя е и един от журналистите с най-богат опит и широк профил в отразяването на събития на терен. За съжаление, често историите, които тя разказва на зрителите, са свързани с бедствия и катастрофи, или с изборни измами. Рада е отразявала пожари, наводнения, самолетни и влакови катастрофи. Затова и винаги се усмихва, когато се сети за хубавите и позитивни истории, които е показала на хората пред малкия екран. Една от най-запомнящите се е тази за младите лекарки от болница „Надежда”, които извършиха операция на неродено бебе и спасиха живота му.

Рада е от журналистите, които вярват, че най-важната функция и сила на медиите е да информират и да изобличават. Тя работи активно по теми, свързани със съвременните кражби и измами в огромни размери от европейските средства, които се инвестират у нас. Ето защо, тя е и един от основните автори на журналистически разработки в предаването bTV Репортерите.  Рада е носител на редица награди, но за най-ценна и в личен, и в професионален план приема наградата „Репортер на годината” през 2005-та година, тъй като тя е „връчена” от колегите й в bTV Новините.