Електронното гласуване за президент ще е чрез Pokemon Go

Очаква се избирателната активност да достигне 99,99%

Реклама

Докато партиите в България все още се кумят кого да пуснат в борбата за президентския пост, правителството намери елегантно решение за повишаване на избирателната активност.

Дуплекс“ научи, че електронното гласуване за президент ще става чрез популярната игра Pokemon Go. Покемон аватарите на кандидат-президентите ще се намират във физкултурните салони на училищата, където има изборни секции. Всеки, който желае да гласува чрез смартфона си, ще трябва да отиде до салона (Gym) и да си избере президент и вицепрезидент. Изборът може да бъде направен по политически симпатии или по това коя кандидат-президентска двойка подскача най-бързо в Gym-а.

Това не само ще взриви, с извинение за израза, избирателната активност, но и ще спести милиони за отпечатването на хартиени бюлетини, защото кой е луд да се бута с бабичките в „тъмната стаичка“ и да драска хиксове с химикалка, след като може да гласува по толкова забавен начин.

Очаква се на изборите да гласуват като едно време около 99,99% от гласоподавателите, защото у нас все още има няколко човека без смартфон.

Единственото неудобство е, че хакерите може да се опитат да помрачат хубавия изборен ден и вместо афера „Костинброд“ да имаме афера „Нинтендо“.


Vasko Bog

Всички факти и личности в този текст имат само косвена връзка с реалността. Текстът е резултат на авторовата фантазия и въображение. Целта му е да забавлява и да гледа с усмивка към актуалните събития от деня.

 

Последни

Реклама