.

Рекордът на Дизела няма да бъде зачетен, бягал е по пълнолуние

Неслучайно сайтът на БТС изобщо не отрази събитието

Снимка: Xco Sports Bulgaria

Български туристически съюз (БТС) няма да зачете рекорда на Дизела за скоростно преминаване на маршрута Ком-Емине, научи „Дуплекс”.

Причината за това е, че Кирил Николов пробяга билото на Стара планина в дните преди пълнолуние. Той финишира часове преди настъпването на астрономическото явление, когато гравитацията на Луната е най-силна и, образно казано, дърпа всички нас нагоре, поради което хората на Земята са малко по-леки. Неслучайно повечето диети карат жените да гладуват около пълнолуние, за да изглежда ефектът от тях по-значим.

В БТС обаче не са вчерашни и не се хващат на такива елементарни номера. Доказателство за тяхната зрялост и разсъдливост е самият сайт на организацията www.btsbg.org. Там няма и дума за постижението на най-добрия ни планински бегач, а последният текст, в който се споменава името му, е от 24 септември 2013 г. Предвид дълголетната история на организацията това е все едно вчера, така че всичко е наред и сайтът може да бъде приет като актуален и в синхрон с живия живот.

Освен от опита за измама, в БТС са огорчени и от факта, че Кирил Николов-Дизела не е член на организацията, не плаща членски внос и е спал по хижите като частно лице, а не като организиран турист. А за организация, която се стреми да внуши на младите, че трябва навсякъде да ходят организирано, няма по-голяма болка.

 

Vasko Bog

Всички факти и личности в този текст имат само косвена връзка с реалността. Текстът е резултат на авторовата фантазия и въображение. Целта му е да забавлява и да гледа с усмивка към актуалните събития от деня.

 

Коментирай
публикувай
  • NRPG

    Typically the overall variation due to the positions of the Sun and the Moon might be as small as about 10 or 15 mg which is less than an aspirin so it really isn’t going to make much difference. You certainly won’t feel that difference in weight.

  • Marto1611

    А не смятате ли, че в ДНИТЕ на пълнолуние луната залязва и така добавя към теглото му? Това което е написано тук са пълни глупости

Последни