Резюме на епизод 1 на сериала "Белези"

Реклама

Притиснат от обстоятелствата, Веселин прави неуспешен опит да разреши финансовите си проблеми. Това го довежда до крайности, заради които семейството му се разпада. Жертва на жестокостта на Веселин, Радост изживява кошмарни дни, а в опита си да защити Радост, Надежда попада в ареста. Временно лишена от свобода, Надежда търси начини да разбере какво се е случило с дъщеря ѝ. Веселин търси нови начини да погаси дълговете си – този път намерението му е да продаде къщата на Надежда, но той не успява да намери нотариалния акт навреме. Жестокостта му спрямо Радост е разкрита, а Веселин е арестуван.

Вера се подготвя за откриващото парти на новата си фондация за подпомагане на жени, пострадали от домашно насилие. На партито присъства цялото ѝ семейство – Неда, Стоян, Силвия и Никола - които Вера се стреми да покаже в най-добрата им светлина. Партито е помрачено от неочаквано посещение на двама полицаи, които на всеослушание съобщават, че Вера е единственият човек, при когото Радост може да отиде след арестуването на родителите ѝ – Вера е нейна леля, или поне на документи. Новината идва като шок за семейството на Вера – доколкото те знаят, Вера няма живи роднини. Неволно разкритата частична истина за миналото на Вера нарушава крехките отношения в семейството. Напът за новия си временен дом, Радост се запознава с Никола, който се опитва да ѝ помогне.

Вера посещава сестра си Надежда в ареста, за да провери колко от иначе добре прикритата истина е излязло наяве. Става ясен непримиримият конфликт между двете сестри.