Тази събота в bTV Репортерите: Историята за изгубена преди 30 г. цигулка, която отново се връща при своя музикант

Журналистът Кристина Газиева представя филма „Изгубената царица“

Реклама

Тази събота в bTV Репортерите журналистът Кристина Газиева и операторите Александр Осиченко и Петър Джанаваров ще разкажат историята за изгубена преди 30 години цигулка, която отново се връща в ръцете на своя музикант – Димитър Георгиев, във филма „Изгубената царица“.   

Наричат я царицата на инструментите.  Казват, че тя е душата на музиканта. И се избират взаимно. Казват също така, че връзката им е неразривна, защото са едно цяло. И ако някой от тях се изгуби някъде по пътя, те ще намерят начин да се срещнат отново. Историята за „Изгубената царица” доказва това.

Тази събота екипът на bTV ще потопи зрителите в света на музиката, като разкаже историята на 83-годишния цигулар, който е основател на камерния оркестър „Софийски солисти”. Във филма ще видят още и ексклузивно интервю с неговата дъщеря Мила Георгиева – първи концерт майстор на Симфоничния оркестър на Радио Щутгарт в Германия. А лютиерът Андриян Андреев ще разкрие тайните на изкуството едно парче дърво да се превърне в изящен струнен инструмент.

Гледайте филма „Изгубената царица“ на 3 ноември, веднага след централната емисия на bTV Новините в 19 часа.

***

bTV Репортерите е специална рубрика за задълбочени разследвания и репортажи на журналистите на bTV, която от септември 2008 г. е част от централната емисия на bTV Новините в събота и неделя. Филмите на bTV Репортерите всяка година печелят множество журналистически награди не само от български фестивали, но и от най-престижните международни конкурси. Продуцент на рубриката е главният редактор на bTV Новините Гена Трайкова.

Тагове: btv