Тази събота в bTV Репортерите: Световните игри на номадите в Киргизстан

Фоторепортерът Ладислав Цветков представя филма „Мисия традиция.“

Реклама

Тази събота в bTV Репортерите Ладислав Цветков ще отведе зрителите в Киргизстан, където световните игри на номадите събират народите от азиатската част на Евразия. На събитието се представят различни видове спорт, практикувани от столетия, с които се цели да се запази традицията и културното богатство в района.

Част от игрите са и нашенци от прабългарската школа за оцеляване „Бага-Тур“, пропътували 4000 километра за да представят страната си на игрите. Екипът ще покаже още изключителна надпревара с коне – нещо характерно за този район на света, където конете и до днес са част от бита. На фокус ще бъдат и малко познати у нас традиции като Кок Бару.

 

Как се опазва културната традиция? Възможно ли е това в нашия глобален свят? Как национализмът, патриотизмът и родолюбието присъстват в нашия живот? Отговорите търси Ладислав Цветков с филма „Мисия традиция“ за bTV Репортерите - тази събота, 20 октомври, веднага след централна емисия на bTV Новините в 19 часа.

 

***

bTV Репортерите е специална рубрика за задълбочени разследвания и репортажи на журналистите на bTV, която от септември 2008 г. е част от централната емисия на bTV Новините в събота и неделя. Филмите на bTV Репортерите всяка година печелят множество журналистически награди не само от български фестивали, но и от най-престижните международни конкурси. Продуцент на рубриката е главният редактор на bTV Новините Гена Трайкова.