Три в едно

Какви са тънкостите за приготвяне на телешкото филе "Уелингтън", риба есетра и известната в цял свят торта "Павлова"?

Реклама

Как се приготвя риба есетра?

"Това е една красива риба с типична визия. Есетрата може лесно да се пошира и обработва по много различни начини. Какво представлява поширането? То е вид варене, което може да бъде много добре парфюмирано, много добре мариновано с цитроси, билки или силни подправки."

Chef Борис Петров

Как се приготвя телешко филе "Уелингтън"?

"Уелингтън" е приготвен специално за ген. Уелингтън. Той представлява телешко филе, което се прави на тиган, сотира се със сол и пипер и се оставя да почине. Месото задължително трябва да е добре изпечено. След като се охлади, се поставя в бутер тесто и върху него се нарежда гъши дроб. Завива се и се пече за още 15 мин."

Chef Ивайло Петков

Как се приготвя торта "Павлова"?

Торта "Павлова" е един от най-известните десерти в света. Той представлява една голяма целувка или твърдо разбит белтък с много захар, който се пече малко време. От горната страна десертът става с хрупкава коричка, а във вътрешността белтъкът все още е сочен. Върху самата торта се слагат прясно разбита сметана и плодове (в оригиналния си вариант плодовете са ягоди и киви)."

Chef Ради Стамболов