Свободен дух - за сериала

Санем Айдън (в ролята - Демет Йоздемир) е млада енергична девойка, която иска да стане писател, а временно помага на баща си в семейния магазин. Родителите й един ден я карат да избере: или уреден брак, или "нормална" работа. Тя приема второто, като е назначена в рекламната агенция, в която работи и сестра й Лейле (Йознур Сарчелер) - нейна пълна противоположност. Не след дълго Санем се влюбва в шефа си Джан Дивит (Джан Яман), син на собственика. Привличането между двамата води до странни събития в агенцията...

* * * * * * *

Снимките са осъществени в Истанбул. Продукция на компаниите Gold Film и Gold Yapim за телевизия Star TV, която е с национално покритие и е първият частен тв канал в Турция. Сериалът е излъчен в Турция от 26 юни 2018 до 6 август 2019 г., излъчва се и в редица други страни - Испания, Хърватия, Албания, Израел, Литва, Ирак, Украйна, Канада, Индия, Полша, Русия, Румъния, сега и в България.

27-годишната актриса в главната роля Демет Йоздемир е дъщеря на емигранти от България. Родена е в Измит, крайбрежен град на Мраморно море, от 8-годишна живее в Истанбул след развода на родителите й, има кариера на танцьор и модел, снима се в музикални видеоклипове и реклами. През 2015 г. става популярна с участието си в тв сериал-фантастика, след който валят предложения за романтични роли в телевизията и комедийни роли в киното. В личния си живот има връзка с турския модел, певец, актьор и тв водещ Юсуф Чим, но са разделени. В социалните мрежи печели симпатии с позициите си към децата на сирийските бежанци.

На наградите "Златна пеперуда" през 2018 г. Йоздемир печели званието "най-добра актриса" в романтична комедия за сериала "Свободен дух", а заедно с актьора в главната мъжка роля Джан Яман, през 2019 г. двамата печелят статуетките за „най-добра актриса“ и „най-добър актьор“ за същия сериал. Йоздемир и Яман са носители и на ливанската награда "Murex d'Or", една от най-престижните арт награди в Близкия изток.

Режисьор: Чааръ Байрак, корежисьор Айтач Чичек

Сценаристи: Аслъ Зенгин, Бану Зенгин Так

В ролите: Демет Йоздемир, Джан Яман, Йознур Сарчелер, Биранд Тунджа, Йозлем Токаслан, Джихан Ерджан, Берат Йенилмаз и др.

bTV Plus
Тагове: свободен дух