Кои са нашето жури?

Реклама

Първи сезон

Галена Великова е родена е в Стара Загора. Завършва висшето си образование в Бургас, където тренира в изявени професионални бургаски школи по спортни танци. От 12 години живее и работи в Гърция, където е собственик на верига танцови училища за развлекателни, стандартни и латиноамерикански танци "Galena's Dance Studios".

Била е член на жури на престижни световни конкурси и притежава множество дипломи за професионална квалификация от IDTA – Международната професионална танцова асоциация.

През последните седем години е хореограф и треньор на шампионите на Гърция и Турция, както и на повечето двойки финалисти по латиноамерикански танци. През 2007 г. е поканена за председател на съдийската комисия в едно от най-известните телевизионни предавания в Гърция - "Baby Dance".

Нешка Робева е родена на 26.05.1946 г. в гр. Русе. През 1966 г. завършва държавното хореографско училище със специалност "Български фолклор". От 1966 г. до 1973 г. е национален състезател по художествена гимнастика – вице-световен шампион, носител на 4 сребърни и 4 бронзови медала. През 1974 г. завършва Националната спортна академия.
От 1974 г. до 1999 г. е треньор на българския национален отбор по художествена гимнастика, същевременно от 1976 г. е треньор и в спортен клуб "Левски-Спартак" .

Тези 25 години, в които Нешка Робева води Националния отбор, ще се запомнят като "Златния век" на българската школа, а нейните европейски и световни шампионки – като "Златните момичета на България". Медалите, спечелени до този период от жени и девойки, са 294: 143 златни, 88 сребърни и 63 бронзови.

Под нейно ръководство българските момичета има седем абсолютни световни и седем европейски титли в индивидуалната надпревара и шест в ансамбловата, три световни купи, два сребърни олимпийски медала. През 1988 г. Нешка Робева е хореограф-постановчик на танците в игралния филм "Акатамус" на режисьора Георги Дюлгеров.

През 2004 г. участва като сценарист и хореограф във филма на БНТ "Нито дъх". За изключителните постижения в професията си е удостоена с почти всички държавни отличия. Народен представител, с два последователни мандата в Парламента на Република България.

От юни 2000 г. се връща към първата си професия като се посвещава изцяло на популяризирането на българския и балканския фолклор, търсейки нови форми за тяхното сценично представяне. През 2004 г. в Москва Робева е избрана за член на "Международната асоциация на кинематографистите на славянските и православни народи".

Нешка Робева е режисьор, сценарист, хореограф и продуцент на музикално танцовите спектакли "Два свята", "Орисия", "Готови ли сте", "Триптих", "Арамии" и "Бежанци".

Владимир Божилов
е танцов педагог и това е званието, с което се гордее най-много в творческата си кариера. Занимава се с класически, народни, джаз, социални и спортни танци от 1976 г. Участвал е в огромен брой състезания в страната и чужбина и като финалист на всички Републикански първенства от 1987 г.

От 1988 г. след създаването на КСТ "Брилянт" става треньор в клуба. От 1993 до тази година КСТ "Брилянт" винаги е имал шампион на България в някоя от възрастовите групи. Работи в широк диапазон - от деца до възрастни.

Негови ученици са многократни финалисти и полуфиналисти в регионални и национални първенства, купи и международни шампионати, както и шампиони на България, Балканите и Европа и полуфиналисти на Световни шампионати по Спортни танци и Салса, както в индивидуалните първенства за танцови двойки, така и в ансамбловите композиции.

Съдия на много регионални, национални първенства, квалификации, купи и шампионати в България и в чужбина. От годината на създаването на КСТ "Брилянт"  всяка година организира национално състезание и "Конкурс на изгряващите звезди".


Втори сезон

Илиана Раева е бивша състезателка по художествена гимнастика на клуб "Левски", едно от "златните момичета". Родена на 15 март 1963 г. Има 19 медала от световни и европейски първенства. Многократна шампионка на България по художествена гимнастика. Единствената състезателка в световната художествена гимнастика, чиито златен медал е извоюван от публиката през 1979 г. в Лондон.

През 1980 на европейското първенство в Амстердам, освен абсолютната европейска титла е номинирана със званието "Мис Европа" от 47 европейски журналисти.

Създателка на първия частен клуб по художествена гимнастика "Илиана", в който тренират над 250 деца, във всички възрастови групи. По постижения и резултати клубът е на първо място в България.

От 1983 г. е съпруга на футболната легенда Наско Сираков, има две дъщери - Славея и Виолета. От 1989 г. се занимава с теософия. В свободното си време обича да бъде при семейството и приятелите си. Обича животните и има много домашни любимци.

Мария Гигова e първата голяма звезда на българската художествена гимнастика. Родена е на 21 април 1947 г. в София. Зодия Овен.

Трикратна световна шампионка по художествена гимнастика. След оттеглянето си от спорта през 1974 г. Мария Гигова е председател на Българската федерация по художествена гимнастика от 1982 до 1989 г. и след това от 1999 г. до днес.

Гигова е носителка на първия почетен ИКАР (2000 г.) от фондация Български спорт. През 2006 г. е обявена за една от десетте най-добри гимнастички на всички времена от Международната федерация по гимнастика (ФИГ) по повод на юбилейната 125-годишнината от нейното основаване.

Памбос Агапиу е роден на 13 февруари 1973 г. в Никозия (Кипър). От 10-годишен започва да изучава гръцки и кипърски народни танци в най-известната танцова школа на острова. През 1995 г. специализира джаз балет, фламенко, латино и социални танци (салса) във "Pine Apple Dancing School - London". През 2001 г. се дипломира с отличие по специалността "Спортни танци и физическо възпитание" в Националната спортна академия в София.

През 1997 г. специализира фламенко в мадридската школа "Amor de Dios", изучава и Cuban Salsa. Основава първата си школа за латиноамерикански танци и салса през 1998 г. През лятото на същата година заминава за Куба, където специализира "Salsa Casino Rueda" към "Casa de cultura" при Muladas de Fuego (Tropicana) за AfroCuban стил, след което при Williams и легендарния Tony Menendes - преподавател на Chayanne (Dance With Me).

През 2001 г., след отличното си дипломиране, получава покана за докторантура на тема "Психологическа подготовка на танцьорите". Започва да преподава в НСА. През май 2003 г. сформира групата Los Pambos.

След успешното представяне в "Шоуто на Слави" през октомври 2006 г. получава покана за участие в хореографския екип към проекта "Танцувай с мен" 1 и 2.