Реклама

Мартин Карбовски е едно от най-разпознаваемите и провокативни лица в новата българска медийна среда. Той е първият представител на гонзо журналистиката* в България и е сред малцината, които преди повече от две десетилетия насочват прожекторите към живота на т.нар. „малки хора”. Отвъд клишето, онова, което повечето хора не знаят за него е, че той работи на път и е силно социално ангажиран.

От 1994 година до днес кариерата на Карбовски преминава през водещи издания на българската преса, сред които сп. „Егоист”, „Труд”, „24 часа”, „168 часа”, „Новинар”, „Стандарт”. Повече от  десетилетие той е част от екипа на Дарик радио като автор на предавания, водещ и продуцент. Телевизионният път на Карбовски започва с предаването „Каналето” по БНТ. В последствие той започва да сътрудничи на Кеворк Кеворкян в предаването „Всяка неделя”, като по-късно е поканен да стане ко-водещ. През 2006 година стартира предаването „Отечествен фронт” по Нова телевизия. Следват авторски предавания, в които Карбовски показва спектъра на важните теми у нас и по света.

Мартин Карбовски е автор и на 13 книги с проза и поезия. Носител е на множество награди за работата си в радиото, телевизията и в пресата.

* Наложена в световен мащаб през 70-те години на 20 век, гонзо журналистиката представлява субективен стил на журналистическо повествование, което се води от първо лице и се характеризира с груба лексика и преувеличени оценки. Основни елементи на този тип журналистика са използването на цитати, сарказъм, осмиване, преувеличение и жаргонна лексика.

Тагове: @