Николаос Цитиридис: За огромно съжаление всяка държава си заслужава своето управление

Николаос Цитиридис определи като "странна" нуждата хората изобщо да бъдат агитирани да гласуват: "Все едно да ги караме да си хвърлят боклука."

Николаос Цитиридис: За огромно съжаление всяка държава си заслужава своето управление

Реклама

"Ти, негласувайки, казваш на сина си - нищо не зависи от моя глас. От твоя също!" - така Гергана Стоянова коментира нежеланието на много хора да гласуват. 

В Австралия гласуването е задължително, а когато не се упражни, законът предвижда наказания. 

Според нея изборите са възможност да направим "подреден и уютен дом, който да оставим на децата си". Тя сподели и как нейните родители се подготвят за гласуване:

"Дрехите на майка ми и баща ми са изгладени и от деня преди изборите и висят на закачалката. Това е отговорност. Не може да очакваш детето ти да чете книги, ако никога не те е виждало с книга."

Николаос Цитиридис определи като "странна" нуждата хората изобщо да бъдат агитирани да гласуват: "Все едно да ги караме да си хвърлят боклука."

Водещият на "Шоуто на Николаос Цитиридис" сподели, че това действие отнема 2 минути и "е миниатюрна частица от деня".

"Няма по-нормално нещо от това да ти е писнало, да се притесняваш за зимата. И да не ти дреме за хора, които ти обясняват за съдебна реформа, облечени в хубави костюми. Ние ги създаваме и пращаме тези хора. За огромно съжаление, всяка държава си заслужава своето управление. Докато не поискаме повече, няма да си го заслужим."