Venci Venc: Хората сме забравили да мечтаем

Популярният хип хоп дует Pavell & Venci Venc помогна на "Бригада Нов Дом" с ремонта на малкото жилище, в което живеят 14-годишният Митко, майка му и баба му

Популярният хип хоп дует Pavell & Venci Venc помогна с ремонта на малкото жилище, в което живеят 14-годишният Митко, майка му и баба му.

"Първата изненада за мен беше, че и двамата сме израснали в семейства, в които има само жени и сме били мъжката фигура", каза Venci Venc. "Съдбата те събира с хора, които имат същата история и на които им се случват същите неща."

Бабата на Митко е диагностицирана с онкологично заболяване, когато той е само на 9, но момчето не спира да се грижи за нея и майка си. Тримата живеят в тесен хол, служещ едновременно за баня, кухня, спалня и коридор, който Влади Караджов от "Бригада Нов дом" определя като "най-малкото жилище, в което сме влизали".

"Домът е сърцето на семейството", каза Pavell. "Последната година видяхме, че това е място, което ни вляе силно и ни оформя. А и средата е много важна за формирането на едно младо съзнание - Митко е на 14, но е много чувствителен, виждаш в очите му всичко, което преживява."

Преобразявайки помещението, в което живеят тримата, Pavel & Venci Venc се надяват, че са вдъхнали вяра в бъдещето на един млад човек.