.

"Въздух за продан" и "(Не)обикновени истории" - този уикенд в bTV Репортерите

Тази събота bTV Репортерите разказват за строителен и архитектурен абсурд в село Дебрен, където община Гърмен продава въздуха над дерето в селото като право за строеж. Така над дерето изникват две къщи, основите на които не са закопани в земята, а се крепят на двата края на речното корито и буквално са увиснали във въздуха.

bTV Репортерите

Жителите на селото се притесняват, че ако цялото дере бъде застроено, както е по план, това може да предизвика бедствие, сравнимо с наводнението във варненския квартал „Аспарухово“ през 2014 година, когато загинаха 13 души. Авторът на предаването – репортерът на bTV Теодора Трифонова, прави задълбочен анализ на причините за въздушното строителство. От разследването става ясно, че на хартия дерето не съществува, а е жилищен квартал.

bTV Репортерите

Кой е разрешил строителството и е предложил промяна в подробния устройствен план на селото и защо? Отговорите – тази събота, 5 януари, веднага след bTV Новините.

В неделната вечер от 19.30 ч. зрителите на bTV ще могат да видят четири истории, които стоплят сърцата и връщат вярата в доброто. Някои от тях показват, че мечтите могат да бъдат на пръв поглед малки. А други – предизвикват усмивка. Репортерът и водеща на „Тази събота и неделя“ Александра Кръстева обещава среща със съвсем обикновени хора. Такива, които могат да разказват необикновени истории.

bTV Репортерите