.

Нещо лично: гостува Сашо Диков (1 част)

Рубриката, в която гостите споделят лични истории от живота си и музиката, с която ги свързват

Сашо Диков:

Слави, когато ти си пляскал в локвите на Учиндол, аз съм карал ски с Ивана Тръмп. Когато си бил на 20, с Ивана се видяхме в Маями Бийч. Тогава тя тъкмо се беше развела с Доналд Тръмп, но какво правихме, ще ти кажа в края на предаването. Тя обаче не ме е държала за ръката (смях).

Монсерат Кабайе ме държа за ръката, когато взимах интервю от нея. Убеждаваше ме, че съм много добър човек.

Моя допир до музиката дължа на баща си. Той имаше кларинет и свиреше любителски. Накара ме да взимам уроци и една година съм свирил на цигулка. Следващата година учих китара, преподаваше ми Иван Генков – човекът, който е открил за пеенето Гена Димитрова. Тя е от плевенското село Беглеж. Не всички от плевенските села не могат да пеят (смях).

Но къде ми е драмата? Усещах, че в мен напира нещо гениално, но аз съм левичар и нямаше кой да ми каже, че трябва цигулката и китарата да ги държа в другата ръка.

Сега тук трябва пак леко да те наскърбя. Първото интервю с Лепа Брена, чест твой гост тук, в България съм го правил аз. Преди онзи знаменит концерт през 1990 г. Защо ти го казвам? Тя е като Род Стюарт, чупи си крака и зарязва баскетбола за сметка на музиката. Питах я защо се е отказала от спорта и тя ми каза: не само заради крака, но и защото разбрах, че не мога да бъда най-добрата.

Един приятел ме помоли да те попитам: Знаеш ли кое е общото между теб и Медона? И двамата не можете да пеете много добре.

Гледайте цялото предаване на btvplus.bg