.

Шоуто на Слави: "Нещо лично" с гост Борис Солтарийски - 11.06.2018 (1 част)

В „Нещо лично“ различни хора споделят лични истории от живота си и музиката, с която ги свързват

Слави Трифонов: За моя гост в Уикипедия пише, че като малък е искал да стане Терминатор 2. Защо не 1 или 3 – не знам. Затова сега ще го разпитам на тази тема.

Борис Солтарийски: Когато е излязъл Терминатор 1, съм бил твърде малък. Пък и Терминатор 1 го сплескаха. Номер 2 е по-готин, с повече оръжия. Когато излезе 3, вече други неща ме вълнуваха.

А какво общо има музиката с твоя живот? При нашата първа среща ти не само изглеждаше нелепо, чисто визуално, но имах и музикални съмнения. Просто нямаше кой друг.

Всичко започна от това, че в детската градина свирех на кавал. Когато бях в трети клас, до нас имаше видеотека. Човекът, който работеше вътре, бе барабанист в цирка, в София. Реших да се запиша на уроци по барабани. Той заръча родителите да ми купят най-тежките палки, но нашите така и не ми купиха.

После се записах в читалище „Искра“ на уроци по класическа китара. Едно лято обаче паднах лошо с колелото и си срязах ръката. Средният ми пръст беше изтръпнал. И до днес части от някои пръсти не ги чувствам, така че не можах да продължа с китарата.

През 2003 г. ми позвъни Венелин Венков и попита: Можеш ли до 20 минути да дойдеш в студиото на шоуто? Идвам аз и тогава ти ми каза, че в петък ще гостува Дейвид Ковърдейл от Whitesnake, но не иска да пее. Разбрах, че ти много добре пееш песните на Whitesnake, да направим една репетиция.

Направихме репетиция, ти каза, че всичко е окей и ще ми се обадиш, но цяла седмица никой не ми звънна. Много ми беше кофти, че съм се изложил и седнах в петък да гледам предаването. Като видях обаче ти и Дейвид Ковърдейл колко сте пияни, ми олекна. После разбрах, че сте пили ракия.

Гледайте цялото предаване на btvplus.bg