Александър Везенков: Мечтата ми е да играя в НБА

В момента правата ми са в "Кливланд Кавалиърс", сподели той

Гост в "Шоуто на Николаос Цитиридис" е Александър Везенков – младши. Той дебютира в професионалния баскетбол едва на 16 и вече прави шеметна кариера. В момента той е най-добрия играч на гръцкия отбор Олимпиакос. Правата за неговата състезателна дейност вече са в ръцете на американския "Кливланд Кавалиърс" и е въпрос на време да видим младия Везенков зад океана в НБА.

Шоуто на Николаос Цитиридис
Снимка: Олег Попов

"На два пъти оттеглих името си от Драфта, което може да беше и грешка, или пък да е за добро. Избраха ме от "Бруклин Нетс", а в момента правата ми са в "Кливланд Кавалиърс". Този отбор може до определена възраст да ме покани, тъй като съм негова собственост. Правата ми могат отново да бъдат преотстъпени", каза голямата звезда на баскетбола Александър Везенков в "Шоуто на Николаос Цитиридис".

"Фокусиран съм в "Олимпиакос", но от малък мечтата ми е да играя в НБА. Не бързам, имам време. В момента се чувствам добре там, където съм", добави националът.

Той сподели, че на 12-годишна възраст е бил пред отказване от баскетбола, тъй като искал да се занимава с волейбол, но се разубедил след само едно обаждане от баща му.

Вижте във видеото целия разговор.