.

Струва ли си раздялата с децата, за да работиш в чужбина?

Вижте позицията на Бистра Райкова и Георги Въжарски

В сряда вечер в "Смени жената" по bTV две семейства с различен стандарт на живот и противоположни възгледи за правилното възпитание на децата тестваха своите формули за щастлив семеен живот.

Финансово осигурено семейство, живеещо в пълна идилия и отдаденост на своите дългоочаквани деца, се размени с двойка, която избира емигрантския живот пред този с децата си, в опит да си осигури комфортен живот.

Бистра и Георги живеят на семейни начала. Срещат се за пръв път преди 8 години и се влюбват от пръв поглед Заради нея той разтрогва 25-годишен брак. Въпреки че Георги е с цели 22 години по-голям от жена си, вкъщи тя командва парада.

Семейството живее в ловешкото село Катунец с 4-годишните им близнаци и 10-годишната дъщеря на Бистра от първия й брак – Василена. Най-важната съставка за семейното им щастие е голямата любов помежду им.

Бистра държи кафене в селото, а Георги дълги години има успешна строителна фирма в София. Поради различни причини обаче те решават да оставят децата си в България, за да заминат да берат гъби в Белгия за цели 5 месеца.

Диана и Емил са женени от 18 години. След близо 10-годишна битка с безплодието, на бял свят идва синът им Симеон, а 4 години по-късно се ражда и дъщеря им Емма. След появата на децата Емил и Диана се фокусират изцяло върху тях и не прекарват сами почти никакво време. Двамата дори спят в отделни стаи – всеки с по едно от децата си.  Сем. Христови живеят в София. Диана е брокер, а Емил има собствена фирма за международен транспорт.