Борислав Зюмбюлев – специален гост на Антон Хекимян в NEWSROOM

Дигиталният проект на bTV Новините с нов епизод днес

Реклама

Главният редактор на вестник „24 часа“ Борислав Зюмбюлев бе гост на Антон Хекимян в епизод 5 на дигиталния проект на bTV Новините NEWSROOM. Двамата разговаряха няколко дни след като България гласува за нов парламент. Темите не разговора обаче обхванаха не само политиката.

„Оценяваме България едва, когато я напуснем. Всички набори на сина ми отидоха да учат в много престижни университети в чужбина и всичките до един се върнаха у дома с думите: България е най-прекрасното място“, казва Зюмбюлев.

Според едно от най-интригуващите пера в българския печат през последните 20 години, България се намира в огромна социална криза, а причината е в липсата на уважение към професии, които генерално крепят всяко общество - „Тези професии: журналист, адвокат, лекар – това е обществена ценност. Ти не знаеш кога ще опреш до тях. И те трябва да бъдат пазени, защитавани, а не ругани и бити, както се случва и което показва, че България е в дълбока социална криза.“

Други проблеми, които Борислав Зюмбюлев вади на повърхността в нашето общество са демографската криза и катастрофалното ниво на общуване.

„Хората говорят все по-неясно. И пишат неясно. Стана някаква мода да се изразяваш неясно, като за това се използват професионални жаргони. Журналистите цитират кой-какво е казал, цитира се съответния чиновник и накрая никой не разбира за какво става дума“, коментира Зюмбюлев.

Борислав Зюмбюлев апелира българите и българските политици да бъдат будни и да не забравят в какъв свят живеем днес, във време на война и заплахи за употреба на ядрено оръжие не може да се занимаваме с дребнотемие.

Новинарският видео подкаст стартира в началото на септември, като гости на директора “Новини, актуални предавания и спорт“ на bTV вече бяха емблематичните Бойко Василев, Кирил Вълчев, доц. Георги Лозанов и Георги Милков.

Цялото интервю Антон Хекимян с Борислав Зюмбюлев може да гледате онлайн на нашия сайт btvnovinite.bg

ПОСЛЕДНИ

Реклама