"НепознатиТЕ" се завръщат в ефира на bTV с филм за Наум Шопов

Единствено зрителите на bTV ще видят изповедта на актьора пред журналиста Георги Тошев

Реклама

Какво се случва с големия актьор Наум Шопов в годината на неговия 80-и рожден ден? Как се чувства един от най-обичаните и същевременно най-енигматични български актьори днес, как се възстановява той след тежката сърдечна операция? Единствено зрителите на bTV ще видят изповедта на актьора пред журналиста Георги Тошев в документалната поредица "НепознатиТЕ”, която стартира тази неделя, 3 октомври от 12.00 часа в ефира на bTV.

"Личен разговор" е името на филма на режисьора Станислав Тодорв-Роги, оператора Росен Даскалов - Тийчъра, режисьора на монтаж Явор Веселинов и журналиста Георги Тошев. Премиерата на филма ще бъде на 1 октомври, петък, от 19.00 часа в Народния театър "Иван Вазов”. С прожекцията започва и месецът на Наум Шопов. На 10 октомври ще се открие изложбата  "Пътят на Наум”, а на 20 октомври ще бъде премиерата на автобиографията - албум  “Личен разговор”.

Наум Шопов е известен с това, че през живота си не обича да дава интервюта. Статистиката отбелязва не повече от 12 интервюта за повече от 50-годишна сценична и филмова кариера.
"Преди години исках да направя филм за Наум, но знаех, че не иска да споделя живота си с другите. Дочаках момента, в който той бе готов да ми се довери. Това е едно от най-личните интервюта, което съм направил като журналист”, признава авторът Георги Тошев.

От филма зрителите ще научат защо актьорът е зачеркнат от списъците на ВИТИЗ, как работи в мина и след кой спектакъл е принуден да напусне София. Наум ще признае още слабостите си, ще разкаже за битките и любовта, за решението да няма приятели.

След успеха на миналогодишните 11 филма екипът на "НепознатиТЕ” тази година е направил 14 филма, с които ще изненада зрителите. Герои в документалната поредица на Георги Тошев са:  Джон Лорд от "Дийп Пърпъл", Фрида от АББА, цигуларят Васко Василев, шампионите по фигурно пързаляне Албена Денкова и Максим Стависки, най-известните фламенко танцьори Пол и Моника, турският хореограф Мустафа Ердоган, сестрата на София Лорен - Мария Шиколоне, Ал Бано и други.

Верен на стила си Тошев е заснел повечето филми в чужбина като заедно с екипа е пропътувал хиляди километри, за да се срещне с прочути личности, които се изповядат в "НепознатиТЕ”.

"НепознатиТе”ще се излъчва от 3 октомври всяка неделя точно в 12.00 часа по bTV.