В bTV Репортерите: Ин%лация

Тази неделя, 15 юни в bTV Репортерите зрителите ще разберат кое е различното в инфлацията у нас в сравнение с инфлацията в другите държави.

Реклама

Дали скокът на хранителните продукти, или повишаването на горивата, или други фактори стоят зад инфлацията у нас - това ще стане ясно от филма на репортера Десислава Златкова и оператора Валентин Николов.

За зрителите на bTV известни експерти ще обяснят кои са елементите от икономическия ни живот и геополитическите проблеми, които са накарали тази инфлация да порасне.

Отразява ли се на инфлацията фактът, че не произвеждаме повече и по-качествена стока, която да продаваме по света? Трябва ли да се увеличават заплатите, защото са се увеличили доходите или се увеличават цените, защото вече са се увеличили заплатите? Възможно ли е да се увеличи инфлацията, само защото хората говорят за нея? Защо най-доброто решение за защита от инфлацията НЕ е най-популярното средство – съхраняване на парите на депозит в банка? Как влияе държавата на темповете, с които поскъпва животът? Това са част от въпросите, на които ще даде отговор предаването bTV Репортерите тази неделя.

Дори експертите често не са единодушни в оценките си за възможните антиинфлационни мерки. Някои обаче смятат, че основният инструмент, с който правителството си служи в момента - политиката на стерилизация, води до грамадни загуби за нацията като цяло. Как държавата може да повлияе на инфлацията? Този и други отговори по темата зрителите ще получат в неделя от 18:30 ч.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

ПОСЛЕДНИ

Реклама