В bTV Документите: В новото хилядолетие

Какво означава терминът "дизайнерски бебета", защо на терапиите със стволови клетки се възлагат големи надежди - гледайте третия епизод от поредицата "Следите на човека" в неделя от 15 ч.

Реклама

Тази неделя в третия епизод от поредицата "Следите на човека" в bTV Документите зрителите ще видят примери за това как се отразяват някои нови технологии в медицината на човешкото развитие.

Кристина Баксанова и операторът Валентин Николов проследяват няколко истории през погледа на пациенти и специалисти за това как и кога помагат новите репродуктивни методи, генната терапия, присаждането на стволови клетки.

Пред камерата на bTV биологът, извършил първото ин витро оплождане в България в края на 80-те години, разказва как този революционен метод е приет у нас тогава. Екипът успява да заснеме и бебе, родено от замразен ембрион. Специалисти коментират може ли и морално ли е чрез новите технологии в медицината да се избира полът на бъдещото дете и генните му характеристики.

Какво означава терминът "дизайнерски бебета", защо на терапиите със стволови клетки се възлагат големи надежди, как разчитането на човешкия геном ще помогне за по-дълъг живот и къде е границата, която не трябва да бъде прекрачвана - това са част от въпросите, на които филмът "... В новото хилядолетие" търси отговори тази неделя в 15 ч. по bTV.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето