Година по-късно: Ани Салич за децата от Могилино

В bTV Репортерите в събота журналистката ще разкаже какво е свършено по проекто до момента, а в неделя ще покаже холандския опит в грижите за хората с увреждания

Реклама

Преди една година bTV и УНИЦЕФ събраха 1 869 788,74 лева за децата от Могилино чрез благотворителното шоу "Великолепната шесторка". Заедно с Агенцията за социално подпомагане и неправителствени организации УНИЦЕФ подсигури допълнителна грижа за децата в Могилино, направи индивидуална здравна и психологическа оценка на всяко дете и потърси изход за него.

Тази събота в bTV Репортерите Ани Салич ще разкаже на зрителите какво е свършено за една година с дарените от зрителите на "Шесторката" пари, как са се променили децата, напуснали дома в Могилино, къде и как живеят те в момента, кога и последните деца, останали в дома, ще бъдат изведени оттам и как са се променили нагласите на нашето общество към проблема с изоставените деца.

В неделното издание на bTV Репортерите

зрителите ще се запознаят с добрите европейски примери за съвременна грижа за деца и възрастни с увреждания. Ани Салич ще покаже опита на Холандия, която през последните 30 години трансформира цялата си социална система от огромни институции към малки защитени жилища и дневни центрове, където още от раждането си хората с увреждания могат да получат помощ, за да достигнат пълния си потенциал.

Защо бременните жени в Холандия не си правят генетични тестове? Какво трябва да се промени в България, за да се приобщят пълноценно хората с увреждания към обществото? Отговорите – в неделя, веднага след централната емисия на bTV Новините.

Гледайте bTV Репортерите – събота и неделя, 14 и 15 февруари, 19.30 часа

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

ПОСЛЕДНИ

Реклама