bTV Репортерите в събота: Сиренето е с пари
Защо в състава на сирената на нашия пазар има не повече от 10% истинско пълномаслено краве мляко?
18 Февруари 2009

В Европа не растат палми, но точно оттам някои от българските мандри се снабдяват с палмово масло, за да произведат новия "традиционен" вкус на бялото саламурено сирене.
Защо в състава на сирената на нашия пазар има не повече от 10% истинско пълномаслено краве мляко? Какво означават дребните букви на етикетите и защо сирене от 12 лева за килограм има същите съмнителни качества, както сирене от 3 лева?
Валерия Чанкова, операторът Валентин Василев и монтажистът Георги Павлов се опитват да отговорят на изненадания български потребител защо и "Сиренето е с пари" - тази събота в bTV Репортерите в 19:30 ч.