Оръжейният бизнес на прицела на bTV Репортерите

Габриела Наплатанова разказва за сиви сделки от миналото с износ на оръжие за държави от третия свят и за перспективите пред родните оръжейни босове

Реклама

Тази събота, 28 февруари bTV Репортерите ще покажат какво се случва в най-чувствителния бизнес – оръжейния. Във филма на Габриела Наплатанова и оператора Любомир Вучков "Оръжейници" зрителите ще научат за сиви сделки от миналото с износ на оръжие за държави от третия свят и за перспективите пред родните оръжейни босове - производство и износ на високотехнологични оръжия.

Обвит в секретност, оръжейният бизнес от дълги години вълнува родната преса, която препечатва разследвания на западни журналисти за нарушаване на оръжейни санкции в държави от Северна Африка или Близкия изток. Днес пред отбранителната ни индустрия има други проблеми -  с руските лицензи за оръжейното производсво, износа на оръжие за Грузия и конкуренцията на големите държави производителки.

Зрителите ще надникнат зад стените на един от най-големите производители и износители на малки оръжия "Арсенал Казанлък" и ще видят най-новите разработки на специална продукция.

В миналото оръжейната индустрия беше основен стълб на социалистическата икономика. Днес оръжейниците продължават да изнасят продукция за цял свят и да провеждат своята оръжейна политика въпреки икономическата криза и нищожните средства за научни разработки в областта на отбраната.

Колко печелят родните оръжейници и в чии ръце попада българското оръжие – отговорите в bTV Репортерите тази събота, след централната емисия на bTV Новините.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето