bTV Репортерите в неделя: Игра със съдби

Изоставено момиче разказва пред Кристина Баксанова защо избира друга съдба за детето си

Реклама

От началото на годината отново се увеличава броят на изоставените бебета и на децата до 3-годишна възраст в домовете за медико-социални грижи. Това установява проучване на bTV. Неправителствени организации предупреждават, че страната ни все още е на първо място сред европейските държави по брой на изоставените деца.

Защо родители изоставят децата си, какви са причините този проблем да продължава с години и кога решенията работят – отговори на тези въпроси търсят bTV Репортерите тази неделя.

В "Игра със съдби" зрителите ще чуят разказа на момиче, което израства без родители. Съдбата й отрежда да смени няколко дома за деца и един ден да стане самотна майка.

Пред Кристина Баксанова момичето разказва защо избира друга съдба за детето си, въпреки че са искали да купят бебето й. Зрителите ще чуят и изповедта на друго младо момиче, което още не може да реши дали да задържи детето си.

Камерата на bTV снима в дом в Перник, където само за месец и половина са приети почти толкова деца, колкото са изоставени за цялата минала година. Екипите на телевизията във Велико Търново и Шумен проследяват проблема и в тези региони.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето