bTV Cinema стартира на 7 декември

Голяма част от филмите и сериалите, които ще бъдат излъчени, са премиера за България, съобщи програмният директор Маргарита Александрова

Реклама

От утрe семейството на bTV се разраства с още един телевизионен канал - bTV Cinema. Той ще излъчва само филми и сериали. Ще се разпространява по кабел и сателит.

Всяка седмица по bTV Cinema ще има премиера на "касов" филм. 24 часа качествени филми - това е мечта за много от телевизионните зрители. От bTV Cinema обещават да я сбъднат.

"Стартът на нашия канал през декември е нашият коледен подарък за зрителите. Ще включим в програмата различни по жанр сериали - комедийни, романтични, екшън, драма, приключенски. Ще започнем с хитови заглавия като "Лепнат за мен", "Лигата на необикновените", "Бракувани", "Големите надежди", съобщи управляващият директор Маргарита Александрова.

Освен американско кино, зрителите на новия канал ще се могат да се насладят и на европейски филмови образци. Голяма част от филмите и сериалите, които ще излъчим са премиера за България.

Всяка сутрин - филми от 11.00 часа. Следобедни филми от 16.00 часа. Всеки делник - кино вечер от 20.00 часа. Всяка вечер - късно кино от 2.003 часа.  В програмата са заложени и хитови сериали.

"Двата канала bTV Comedy и bTV Cinema са естествено продължение на bTV. Техните програмни схеми са така планирани, че да могат да допълват и разнообразяван програмата на bTV. Идеята всеки зрител във всеки момент на деня да има по-голямо разнообразие и всеки от нас да може да избере желаната от него програма", отбеляза Маргарита Александрова.