Геймър

Вторник 04:45 по bTV Action

Пловдивско гейм студио създава новата българска компютърна игра – тази събота в „Геймър“ по bTV Action

Реклама

Тази събота (18 юни) в „Геймър“ от 17:00 ч. по bTV Action гости на очарователната водеща Натали Трифонова ще бъдат момчетата от пловдивското гейм студио „Sixth Hammer“, които правят разработката на най-новата българска компютърна игра „Moo Lander“. През какви предизвикателства са преминали те и кои са били най-трудните моменти в реализирането на играта, ще разкажат Димитър Попов и Ясен Багалев. Натали ще е първият геймър, който ще изпробва „Moo Lander“, а как ще се справи – предстои да разберем в 17:00 ч. по bTV Action.

В подкаст №39 на „Двама геймъри и половина“, който ще излезе също на 18 юни (събота) в спортния сайт на bTV Media Group – bTV Sport, bTV Plus, Youtube канала на bTV, в Spotify, SoundCloud, Apple и Google, Димитър и Ясен ще разкрият интересни подробности за създаването на компютърни игри у нас. Какво следва, когато продуктът вече е налице? Как се разпространяват на международния пазар такъв тип игри? Как се създава международен екип, включващ колумбиец, румънци и българи? И какво предстои за студио „Sixth Hammer“?

В подкаст №40 Дедсет, Дест и Натали ще си говорят за игрите, които само са гледали отстрани, без да са играли. Кои са тези заглавия за запалените геймъри като Дедсет‘ и Дест и кои – за половин геймъра Натали – отговорът в сряда (22 юни) в подкаста „Двама геймъри и половина“, достъпен в спортния сайт на bTV – bTV Sport, на btvsport.bg/dvama-gameri-i-polovina, Youtube канала на bTV Media Group, платформата за отложено гледане bTV Plus на btvplus.bg/produkt/predavaniya/37450/gejmar, както и в подкаст каналите на bTV в платформите на Spotify, SoundCloud, Apple и Google.

Тагове: геймър