Kisai On Air – бъдещето на часовниците?

Японска компания произвежда иновативни хронографи, обединяващи функционалност и удобство

Реклама

Имате ли часовник? Ако не сте достигнали етапа в живота си, в който сте склонни да инвестирате равностойната сума за употребяван автомобил в швейцарски измервателен аксесоар, вероятно не. Или носите някакво менте на ръката си, което по-скоро ви кара да се чувствате неудобно. Часовникът на мобилния телефон спестява неудобството, а и позволява все пак да сте информирани дали имате все още време.

Kisai е част от компанията Tokyo Watches. Японският производител комбинира най-доброто от два свята и представя бъдещето на часовниците. Моделът On Air е с TFT-дисплей, който се предлага в различни разцветки на осветеността. Стандартното зелено е супер, смятаме ние. Функцията на стрелките е връх на съвремнния дизай – докато стрелката е позиционирана върху часа, то минутите се изобразяват като блокчета, съставляваща самия час. Например, на снимката стрелката е на 10 часа, макар че е изписано 20 – часът просто е 10:20. екранът, разбира се, е чувствителен на допир и за настройката на времето, датата или алармата са ви достатъчни няколко докосвания.
Kisai On Air е с верижка, изработена от ацетат – това е пластмасова отливка, използвана предимно в производството на висококачествени очила. Гривната е съставена от елементи, които са обработвани един по един машинно и след това съединени ръчно в конструкцията си.
Kisai On Air може да бъде купен оттук и струва 160 долара.