Реклама

Новият спортен автомобил Mercedes-Benz AMG GT R e същинска фурия от ново поколение – с още по-голяма мощност, по-малко тегло и, разбира се, с по-висока цена. AMG GT R може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 секунди, а максималната му скорост ще достига до 318 км/ч.
Цветът на новия модел Benz носи името "AMG green hell magno" и е своеобразна препратка към "Зеления ад", псевдоним на легендарната Северна дъга на пистата Нюрбургринг.
Свръхавтомобилът е оборудван с добре познатия 4,0-литров V8 двигател, който е форсиран до 577 к.с. Същият мотор, но с различна мощност, се използва и при останалите модели от семейството GT. В базовия вариант той развива 456 к.с., а при модификацията S – 505 к.с. Освен супер широкият кит и централно разположените ауспуси, гигантската радиаторна решетка е вдъхновена от състезателния 300 SL (W194). Това е основният акцент в дизайна, тъй като той приближава модела до състезателния Mercedes-AMG GT3.
Машината е получила също така модернизирано окачване и допълнителен аеродинамичен пакет, като от AMG твърдят, че подобна комбинация от технологии не е използвана в нито един автомобил досега.
AMG GT R е свръх-динамичен, благодарение на олекотената конструкция, включваща алуминий и карбон. Двигателят е V8 с подобрено битурбо и специална седемстепенна трансмисия с два съединителя.
Очаква се след доработването мощността на мотора ще бъде увеличена до 585 конски сили.
Цените на моделите AMG GT и GT S ще бъдат обявени малко по-късно това лято, като се очаква да варират между $ 111,200 и $ 131,200. Ще трябва обаче да почакате до 2018 г., когато новият звяр AMG GT R ще излезе официално на пазара. Неговата цена не е известна, но предвижданията са тя да бъде в рамките на 170 000 -180 000 евро.