Bowers&Wilkins Z2 – безжичен висококачествен звук

Новата вълна на забавлението предполага изчезването на кабелите

Реклама

Едната половина от света гледа другата половина със завист – притежателите на iPod и iPhonе от години могат да слушат музика в дома си с помощта на стилни, елегантни и качествени високоговорители. Предимството на това hi-fi оборудване често не е толкова в свойсвата на спийкърите, колкото в удобството, че просто можеш да поставиш своя iPod/iPhone в специалния слот и да забравиш всяка грижа. Новата вълна на забавлението обаче предполага изчезването на кабелите. На сцената излиза Bowers&Wilkins Z2.

Устройството на британския производител на оборудване идва стандартно с докинг елемент, в който (изненада!) можете да поставите своя нов iPhone 5 – заради променения дизайн на т.нар. Lightning-порт всички досегашни устройства не можеха да се приложат с най-новото поколение устройства на Apple без трансформатор (струващ около 20-ина евро). Сега това е променено и най-накрая удобно. С повече нахалство и натиск бихте могли да закрепите и своя iPad mini (също с Lightning-порт), но това би развалило естетическата композиция.
Притежателите на iPad ще се възползват от вградената AirPlay функционалност. Технологията на Apple за безжичен стрийминг на звук е достъпна от години, но едва сега с нея могат да бъдат лицензирани и устройства на други производители. Възпроизвеждането става по мега лесен начин – просто е необходимо да свържете вашия Z2 в безжичната мрежа на дома си и вече можете да пуснете музика от своя Mac/Windows-компютър с iTunes. За повече удобство и контрол от разстояние Bowers&Wilkins са създали специално приложение за вашето iOS смарт-устройство.
Всичко това се комбинира с отличния звук нa Bowers&Wilkins и приятния дизайн, който се вписва идеално в дома ви. Bower&Wilkins Z2 ще е в продажби от април и ще струва около 400 евро.