Майкъл Джордан направи 80 млн.долара миналата година

Вижте защо Въздушния продължава да трупа състояние

Реклама

Майкъл Джордан от десет години не показва класа на терените на NBA, но все още печели повече пари от много от настоящите звезди в Асоциацията.

Кои са най-великите спортисти в историята

Въздушния е спечелил 80 милиона долара през миналата година от сделки с корпоративни партньори като Nike, Gatorade, Hanes, Upper Deck, 2K Sports, Presbyterian Healthcare и Five Star Fragrances. Освен това, Джордан е собственик на шест ресторанта, автокъща в Северна Каролина, отбор по моторспорт и притежава мажоритарен дял от отбора на Шарлът Бобкетс.

 Кои спортисти са станали нарицателни за своя спорт

 Най-много пари на бившия лидер на Чикаго Булс докарва неговата линия - The Jordan Brand . Партньорството му с Nike започва с влизането на Джордан в NBA през далечната 1984г. като оригиналният договор е предвиждал сума от половин милион долара на година за Въздушния, плюс допълнителни бонуси.

 Кои спортисти участваха във филми

В днешно време Nike не разкриват какви пари дават на легендата, но сумата възлиза на повече от 60 млн.долара, според различни източници. Компанията може да си го позволи - The Jordan Brand контролира 58% от пазара за баскетболни кецове в САЩ за 2012г.