Меркел е заплашила Ципрас, че ще изпрати синовете му на екскурзия с български туроператор

И то не къде да е, а в... Слънчев бряг

Реклама

Благодарение на вътрешни източници, „Дуплекс” разбра какво е накарало Гърция да клекне пред Еврогрупата. В среднощен телефонен разговор фрау Меркел е заплашила гръцкия премиер Ципрас, че ще изпрати синовете му на екскурзия с български туроператор.

Източниците на „Дуплекс” разкриха и още по-зловещи детайли. Тъй като в началото на телефонния разговор Ципрас се е опитал да шикалкави, Меркел е заявила, че екскурзията на синовете му ще бъде до... Слънчев бряг. Място, което меко казано не се посещава от цвета на европейската младеж. Изнервената Меркел вече е била готова да изрече думите „Не човек, а желязо”, а Ципрас да отговори със заученото „Не, комунист!”, но споменаването на Слънчев бряг е сломило гръцкия премиер и той приел условията на Европа.

Ето и фактите около развоя на драмата:
Броени часове преди крайния срок Гърция изпрати на кредиторите своя план за реформи. Планът предвижда съкращаване на разходите и увеличаване на данъците, което е близо до това, което бе поискано от кредиторите и отхвърлено от гърците на национален референдум. В замяна на реформите Гърция иска нов спасителен заем за следващите 3 години в размер на 53,5 милиарда евро.

Vasko Bog

 

Всички факти и личности в този текст имат само косвена връзка с реалността. Текстът е резултат на авторовата фантазия и въображение. Целта му е да забавлява и да гледа с усмивка към актуалните събития от деня.

 

 

Последни

Реклама