Ще признават престоя на Слънчев бряг за казарма или трудов стаж

Младите хора просто трябва да пазят фактурата от хотела

Реклама

Междуведомствена експертна комисия към министерствата на туризма и на отбраната изработи предложение престоят на Слънчев бряг да се брои за казарма или трудов стаж. В момента военната служба в България не е задължителна, но все по-често маргинални политици-популисти призовават за нейното завръщане, така че документът идва тъкмо навреме.

Ето кои са приликите между черноморския курорт и военната повинност, накарали експертите да излязат с оригиналното предложение:

- висок риск от наранявания и дори летален изход
- лягане и ставане в необичайни за човешкия организъм часове
- храна и алкохол със съмнително качество
- прекаляване с алкохола като бягство от реалността
- тежки условия като цяло (висока влажност и температура, постоянен вятър, неработещи климатици, честа липса на ток/вода, проблеми с отходните канали)
- близки срещи с агресивни мъже от чужди държави (на практика войната е точно това)

Ако задължителната казарма се завърне, всички мъже ще могат да намалят службата си с броя на дните, преживяни на Слънчев бряг. За целта трябва да пазят фактурите от хотелите, на които да са изписани трите им имена и ЕГН-то.

За жените престоят във въпросния курорт ще се брои за трудов стаж. Добра утеха за всички млади хора, които поради липса на по-светли хоризонти в живота, са попаднали в черноморския курорт.

 

Vasko Bog

 

Всички факти и личности в този текст имат само косвена връзка с реалността. Текстът е резултат на авторовата фантазия и въображение. Целта му е да забавлява и да гледа с усмивка към актуалните събития от деня.

Последни

Реклама