Хакнаха профилите на Марк Зукърбърг в Twitter и Pinterest

Хакерите са използвали паролите за LinkedIn, които изтекоха наскоро

Реклама

През уикенда група хакери, наричаща се OurMine Team, е успяла да вземе контрол над профилите на Марк Зукърбърг в Twitter и Pinterest.

Първоначално бе съобщено, че хакерите са превзели и профила на Зукърбърг в Instagram, но по-късно стана ясно, че това не е вярно.

От OurMine Team твърдят, че са използвали изтеклите преди няколко седмици пароли за LinkedIn, т.е. основателят и изпълнителен директор на Facebook използва една и съща парола за няколко социални мрежи. Нещо, което не се препоръчва и е малко конфузно, че популярна личност като Марк Зукърбърг го е допуснала.

 

 

Twitter бързо възстанови контрола над профила и изтри постовете на хакерите. Последният текст на Марк Зукърбърг в тази мрежа е от януари 2012 г.

Pinterest възстанови хакнатия акаунт малко по-късно. И в тази мрежа основателят на Facebook не е активен и наличието на профил е формално.

Въпреки това случаят е показателен колко е важно да използваме различни пароли за отделните мрежи и услуги в интернет. Както и да сменяме паролите от време на време.

Facebook потвърди за атаката и че профилите на Марк Зукърбърг са възстановени.

Снимка: Venture Beat