Спечелете билет за концерта на "Пинк Мартини"

Групата се завръща у нас със зашеметяващ концерт на 21 октомври в зала 1 на НДК

Реклама

Съдейки по препълнените зали в цял свят, милионите фенове, споделеното щастие – "Пинк Мартини" са истински невероятни. Колко други групи познавате, които смесват жанрове - класика, джаз, старомоден поп, латино, суинг и то на толкова много езици в едно и също шоу! "Пинк Мартини" са известни и с това, че знаят как да пленят и приковат за дълго вниманието на публиката и да я накарат да танцува още от първото парче. 

През 1994 г. пред харвардския възпитаник Томас Лодърдейл стои възможност за развитие на политическа кариера, но вместо това той основава музикална група и кани състудентката си от Харвард Чайна Форбс за вокалистка. Сформира „малък оркестър” и... успява да създаде истински красивата музика прекрасно поднесена!

Спечелете билет за концерта на "Пинк Мартини" като отговорите на въпроса в анкетата до 19 октомври. 10 от далите верен отговор ще получат билет за концерта.

 

Как се казват двамата основатели на "Пинк Мартини"?

В играта с анкетата могат да участват само регистрирани потребители. Ако все още нямате регистрация на сайта ни, може да го направите ТУК.

Още за групата

Днес групата, която той необмислено нарича Pink Martini, обикаля сцените с бляскавите си спектакли и събира овациите на многохилядна публика навсякъде по света! Те имат дванадесет музиканти и много често изпълняват своя многоезичен репертоар на концертните сцени и със симфонични оркестри, което прави изпълненията им още по-класни и заразителни. След като са свирили с повече от 40 оркестъра по цял свят, този път и в София те ще имат акомпанимента на симфониците.

Томас Лодърдейл и Чайна Форбс са родени в мултикултурни семейства. И това се отразява на техния репертор и емоциите, които създават на публиката. С музиката им в един момент се чувстваш като в средата на самба фестивала в Рио Де Жанейро, а в следващия се намираш в изискана  френска музикална зала от 1930-а, а после – като в истински палат в Неапол. Шоуто им прилича на филм описващ околосветско пътешествие и създаващ пъстри емоции.

За разнообразния си репертоар Пинк Мартини черпи вдъхновение от романтичните холивудски мюзикъли на 1940 и 1950-те години. Но освен това се вдъхновява и от музика от всички краища на света. Членовете на Пинк Мартини са изучавали различни езици, както и музикални стилове от цял свят. В групата има двама перкусионисти, които прекарват много време в Бразилия, друг перкусионист, който е израснал в Перу, един  немскоговорящ тромбонист, афроамериканска певица, изучавала френски и италиански, виолончелист, който говори мандарин... Разнообразието е наистина смайващо, а резултатът  главозамайващ. "Ние сме една много американска група, която обаче прекарва повечето си време отвъд границите. Ние наистина представяме Америка, която е с най-смесеното население в света, с хора от всяка страна, всеки език, всяка религия.“ – казва вокалистката Чайна Форбс. Тя има чист и звънтящ като камбанка глас, с който успява сякаш да държи публиката сякаш в ръката си, независимо от езика, на който пее – немски, френски, испански и дори фарси. Тя изпълнява изпълнява песни като "Amado Mio" or "Love Me Forever", нейната емблематична "Sympathique" ("Je ne veux pas travailler"), "Hey Eugene", "Donde Estas Yolanda?" и разбира се "Auld Lang Syne" и  "Brazil".

Концертът на Пинк Мартини се организира от БГ Саунд Стейдж, а билети на цени от 40 до 100 лв. могат да се купят в мрежата на Ивентим и на касата на НДК.