Спечели билет за The Godfather Live в НДК на 8 ноември

Реклама

Един от любимите на няколко поколения шедьоври на aмериканското кино – „Кръстникът“ (The Godfather 1972 г.) се завръща на голям екран, в HD формат и под съпровода на симфоничен оркестър. Не пропускайте това шоу!

Може да спечелите един от 5 билета за събитието на 8 ноември, ако отговорите правилно на въпроса в анкетата до 31 октомври. Победителите ще бъдат избрани чрез томбола.

Колко Оскара получава филмът „Кръстникът“ (The Godfather, 1972)?


Може да гласувате в анкетата само ако сте регистриран потребител. Ако все още нямате регистрация в сайта, може да си направите тук.

Благодарение на концепцията CineConcerts, неостаряващата класика на Франсис Форд Копола ще бъде представена в зала 1 на НДК на живо със симфоничен оркестър на 7 и 8 ноември 2015 година. За първи път ще чуем на живо незабравимите, вечни теми от първата част на трилогията, дело на композитора Нино Рота.

Отличена с награда Grammy, музиката от „Кръстникът“ остава и до днес един от най-емблематичните саундраци в историята на киното. Филмът на Paramount Pictures получава и три награди „Оскар“ - за най-добър филм, за най-добър актьор (Марлон Брандо) и за най-добър адаптиран сценарий (Марио Пузо и Франсис Форд Копола). Първата част от трилогията на Копола е обявена за най-добрия холивудски филм за всички времена в класацията на Hollywood Reporter от юни 2014 година, а в момента е класирана на второ място във „вечната“ класацията на филмовата енциклопедия IMDB.

Концепцията на CineConcerts е чисто нова, а премиерата на първия спектакъл THE GODFATHER LIVE беше на 8 декември в напълно разпродадената Royal Albert Hall в Лондон. Следват още 25 европейски града, които през следващата година ще се потопят в една от най-великите филмови класики, разказваща историята на фамилията Корлеоне с паметното участие на Марлон Брандо и Ал Пачино. Софийската публикa ще има възможността да види за първи път на голям екран филмовата класика, с внушителния съпровод на над 60 музиканти на 7 и 8 ноември 2015 година в зала 1 на НДК.