Спечели билет за спектаклите "Деформация" и "Джентълмен" на ONE DANCE WEEK

Лесно е - гласувайте, включете се в анкетата и може да получите награда

Реклама

Втората вечер в програмата на международния фестивал за танц и съвременно изкуство ONE DANCE WEEK е посветена на двама хореографи от Корея - Ким ДжаеСеунг, лауреат на 37-то издание на танцовия конкурс Dong-A Dance в Сеул, и Кил Сео-Янг, носител на наградата за изключително хореографско постижение на конкурса „Сцена на млади хореографи”, ще представят на 18-ти октомври от 19:00 ч. в Драматичен театър – Пловдив (ул. "Княз Александър I" 38) спектаклите ДЕФОРМАЦИЯ и ДЖЕНТЪЛМЕН. Двете представления са красиво съчетание от традиционни и съвременни танцувални техники, изследващи, чрез изразните средства на съвременното изкуство и нетрадиционния за европейския зрител екзотичен поглед на корейските хореографи, проблема за човешката идентичност и взаимодействията в съвременното общество. 

Отговорете правилно на въпроса в анкетата do 16 октомври и петима от вас ще спечелят общ билет за двата спектакъла (билетът важи за двама човека).

Колко представления ще се играят в корейската нощ на ODW?

В играта с анкетата могат да участват само регистрирани потребители. Ако все още нямате регистрация на сайта ни, може да го направите ТУК.


ДЕФОРМАЦИЯ на Кил Сео-Янг изследва проблема за идентичността, превръщайки телата на изпълнителите във взаимозаменяеми обекти, като едновременно с това подчертава тяхната независимост и уникалност. Тялото е представено в различните си физически и смислови измерения – като материя, като притежание на егото, като цялост, изолирана от личността, като конструкция на собствената ни воля. Представлението печели първа награда за хореография на престижния сеулски танцов конкурс Сцена на млади хореографи през 2013 г.

ДЖЕНТЪЛМЕН на Ким ДжаеСеунг е изграден върху традиционно корейско танцово изпълнение. Хореографията, вдъхновена от традиционен за Корея танц Hanryang-mu, експериментира с различните режими на дишане в търсене на нови движенчески естетики. Музиката е традиционна за Корея и въплъщава стила и естетиката на jeong-jung-dong (неподвижност-в-движението), в основата на традиционната култура на тази страна. Представлението интегрира в себе си различни, взаимно допълващи се танцови, ритмически, визуални и декоративни елементи, свързвайки го едновременно с миналото и настоящето.