Какво каза Джордан Белфорт за Wolf of Wall Street

Един от най-големите измамници в историята на американския финансов център коментира продукцията на Скорсезе

Реклама

Новият филм на Мартин Скорсезе Wolf of Wall Street стана фаворит на феновете и критиците, и се представя убедително в боксофиса. Филмът е базиран на истинската история на Джордан Белфорт - бизнес хамелеон, който прави по милион на седмица от борсата в Ню Йорк през 1980-те. Разточителният лайфстайл на Белфорт става пословичен, преди федералните власти да го подгонят за престъпни финансови операции и да го арестуват през 1990-те.

Как Мартин Скорсезе описа на дъщеря си бъдещето на киното

Днес истинският Белфорт вече е изчистил репутацията си, но пословично голямата му уста не спира да работи. Той коментира за ET играта на Леонардо ди Каприо, които получи номинация за Oscar, за превъплъщението в Белфорт:

“Малко ми е странно, но съм горд. Надявах се да ме изиграе, все едно съм Джонас Солк и съм направил чудесни неща, така че е малко горичво-сладко, защото много от нещата, които неговият герой е направил (казвам герой,защото това не съм аз), някои от тях са абсолютна фикция. Но много от случките са истински и са неща, които съм правил и не се гордея с тях.

Мога да кажа, че съм горд, че успях да оправя живота си и съм удивен как това въобще се случи, същото важи и за този филм. Не мога да го повярвам - това е странна, но горчиво-сладка ситуация.”

Вижте къде живее Леонардо ди Каприо

Белфорт разкрива, че Леонардо ди Каприо постоянно му е пишел sms-и и е задавал въпроси, за да може да “влезе в кожата му” по-добре. Белфорт допълни, че е работил с Лео по време на снимките и върху репликите.

Кен Тар: Нереален образ в риалити шоу

Истинският Вълк от Уолстрийт твърди, че във филма има неточности и по-конкретно -  никой от пострадалите от машинациите му не е изгубил спестяванията си. “Това не е вярно. Ние работехме с богати хора. Сега мога да говоря за това, което се случи след 1995г, (след като напуска компанията си)...никой не е губил спестяванията си. Това не оправдава нищо, но, въпреки че някои хора загубиха пари, никога не сме точили спестявания”