Класацията на Menobx.bg за коледни песни

Вижте нашата класация за музикалното коледно настроение през тази година

Реклама

Всяка година едни и същи песни изтичат през ефира и ако човек не е толкова зает с консумация на разнообразни хранителни продукти, това наистина щеше да е ужасно.

 7 причини защо Дядо Коледа не е истински

Всеки път, всяка Коледа едни и същи песни от едни и същи хора в едни и същи класации! Това е най-ужасното време от годината в музикално отношение, така че решихме ние да си изберем коледните песни тази година. Ето докъде стигнахме.

Весела Коледа от Чък Норис!

The Youngsters

Christmas in Jail

Много жизнерадостна мелодия като фон на една затворническа история за непрокопсаника, който се е оказал в пандиза по време на празниците. Има и поука - който кара пил, слуша коледните песни през решетките.

Чарлс Браун

Please Come Home For Christmas

Тази песен не е много рокенрол, обаче става за натискане под елхата, така че е рокенрол. Чарлс Браун очевидно е имал емоционални тревоги, когато е писал текста за тази песен. Слава богу, че нашите се изчерпват с това, че ще ни е тежко от коледната вечеря.

Класацията на Menbox.bg продължава

Честита Коледа, мразя те!

Рей Стивънс

Santa Claus Is Watching You

Тази песен звучи като извадена от водевил за американската телевизия в близкото минало. Истината обаче е, че текстът е достатъчно забавен, че да бъде предпочетена пред всичко, което се пуска преди Коледа по радиото. А и Рей Стивънс наистина се раздава.

Луис Армостронг

Zat you, Santa Claus?

Луис Армстронг има перфектният глас, за да попита: ”Ти ли си т`ва, Дядо Коледа?”. Едва ли самият Дядо Коледа може да го каже по същия начин. А коледният джаз на Армстронг не оставя никой безучастен и черпи с усмивки през цялото време.

Елвис Пресли

Santa Claus is Back In Town

Интепретацията на коледния дух в изпълнение на Елвис Пресли е в типичен за него стил. Гласът на Краля се извисява, за да възвести завръщането на Дядо Коледа в града, за добро или лошо. Ритъмът е мръсен, а хоровото изпълнение на заден фон е като на джудетата на добрия старец, когато той опитва да се вмъкне в твърде тесен комин.

Последните предложения са ни любими

Canned Heat and The Chipmunks

 Chipmunk Song

Това сигурно е най-откачената коледна песен, но тя е правена през 1960-те, което може би обяснява много неща. Рокенролът тук е на ниво, диалогът  е анимационен, а коледното буги никога не е било толкова разкършващо. Звучи сякаш през 1960-те всеки ден е бил Коледа.

 

Snap-Her

I Hate Christmas

Тази банда просто и ясно си казва отношението към празника. След тоновете реклама, песни, пиене и ядене, накрая всичко идва малко в повече. До следващия път.