Най-мразените рокенрол съпруги в историята

Вижте кои дами в рока са имали толкова крайно въздействие върху музикантите, че феновете им още не могат да го простят

Реклама

Една жена може да издигне един артист, както и да го разсипе. Или поне в очите на феновете му. Има дами, чието присъствие е било противопехотна мина под краката на техните любими и когато музиката, парите и успехът са е отишли във въздуха, именно нежните половинки са на прицел. Вижте кои са те.

Присила Пресли

Еливс Пресли е Краля на рока и много жени през 50-те са били истински влюбени в него. Еливс е хубав, пее бунтовна музика, в която става дума предимно за любов и фенките му са луди по него...когато се появява тази Присила. Коя, по дяволите е, тя?

Фронтмените на нашето време: 20 години назад

Елвис се запознава с 14-годишното момиче по време на военната си служба в Германия през 1959г. Рок легендата е от южните щати, където връзките с непълнолетни все още са нещо нормално по това време. Аферата продължава с пристигането на Присила в САЩ през 1963г. и сватбата им 4 години по-късно.

Фронтмените на нашето време: 20 години назад/ 2

Елвис може и да е бил ОК с младата си приятелка, но родителите й не са били на такова мнение и са заплашили, че ще го съдят, ако не се ожени за нея.

Когато мениджмънта на Краля чува фразата ”прекарване на непълнолетна през щатската граница със сексуални намерения” , сватбата е набързо уредена. Толкова набързо, че част от приятелите на двойката не са поканени, но пък журналистите преобладават като цяло.

Пет марки алкохол на рок изпълнители

Брачният им живот на Елвис и Присила Пресли е цирк от изневери и наркотици, а драмата приключва чак през 1972г, когато с кариерата на идола вече е свършено. Фенките обаче не забравят кой им открадна рокенрол рицаря и все още мислят, че Присила е била неговата наклонена плоскост…

 Линда Рамоун

The Ramones са били тоталното фрийк шоу от ментално нестабилни и музикално ощетени пънк герои, но това очевидно не им е  стигало. Вокалистът на бандата Джоуи Рамоун излиза с момиче на име Линда до един ужасен момент на истината, в който разбира, че тя спи с китариста на бандата - Джони. Когато Линда окончателно сменя леглата, бандата остава заедно, но двамата приятели никога повече не си проговарят.

Песните, в които не очаквате, че става дума за война

Феновете им пък имат пълното право да смятат Линда Рамоун за пънк кучка. Интересното е, че цялата история се отразява креативно на Джоуи, който написва песните “The KKK Took My Baby Away” и “She Belongs to Me” по случая.

Джоуи Рамоун почина през 2001г. и вероятно вече чака Джони в Ада с метален бокс в ръка.  

Одри Шепърд

Ханк Уилямс - Старши е бил първата рокенрол звезда, без да е бил рокенрол звезда. Той е сочен за патриарха на американската кънтри музика, но този факт върви ръка за ръка с легендите за тежките му алкохолно-наркотични изстъпления и буйни партита. Уилямс споделя безкрайния цикъл от разбиване със съпругата си Одри Шепърд, която менажира кариерата му в началото. Бракът им продължава между 1944-1952г. и е толкова каменист, че не е имало как да нещата завършат с хепиенд.

Ръсел Бранд е лошото дете на модерна Великобритания

Когато се развеждат през 1952г. Ханк казва: ”Няма да преживея и година без теб”.

На нова година 1953г. той е намерен мъртъв от свръхдоза. Феновете му считат, че Шепърд го е съсипала и погребала много преди наркотика.

Къртни Лав

Къртни Лав е силно мразена от заклетите фенове на Nirvana. Тя е егоцентрична, шумна, откачена, фриволна и очевидно закачена на хероин, когато се омъжва за фронтмена на групата Кърт Кобейн през 1992г. Всички знаят, че психичното състояние на Кобейн не е в цветущо здраве, а самият той от години има проблеми с наркотиците и мнозина фенове считат, че присъствието на парти-животното Къртни в живота му само е катализиралd фаталния изстрел през 1994г.

Боб Дилън - истинският артист е непреходен

Когато Кобейн се самоуби имаше слухове, че съпругата му го е докарала до там, както че самата тя е организирала убийството му. Отрицателното отношение на феновете към певицата на Hole се дължи и на факта, че отношенията й с другите членове на Nirvana никога не са били добри и никой от тях не го е криел. Почти 20 години след смъртта на Кърт Кобейн Къртни Лав е една богата вдовица с тунингована физиономия, а феновете на Nirvana все още не могат да й простят размазващата намеса в живота на гръндж легендата.

..официално най-мразената рокенрол съпруга е...

Йоко Оно

Йоко Оно среща Джон Ленън и това е краят на The Beatles. Най-успешната група на всички времена изгубва единия от моторите си и най-накрая се приземява сред простосмъртните. Няма повече мега-турнета, няма повече пищящи момичета, нито разпродадени албуми. Влиянието на Оно върху Ленън е осезаемо и се отразява в творчеството му след The Beatles. Феновете на групата обаче са стабилно захранени със слухове за раздялата на Ливърпулската четворка - Йоко Оно раздува егото на Ленън до непоносимост. Йоко Оно прави скандали на другите от групата, заради хонорари. Йоко Оно не се понася с Пол Маккартни. Тя дори публично обявява съпруга си за по-талантлив от бившия му колега.

Пол Маккартни в битка за каталога на The Beatles

В момента отношенията й със сър Пол са по-добри, откакто той я похвали за влиянието й върху музиката на Ленън след The Beatles и коментара му пред Rolling Stone, че не тя не е причината бандата да се разпадне. Въпреки това, феновете продължават да не харесват странната азиатка, която се явява петия член на любимата им група и появата й на сцената някак си съвпада с нейния разпад.