Каква е разликата между Mitsubishi Heavy и Mitsubishi Electric

Реклама

Mitsubishi е една от най-добрите марки климатици в България. С право много българи оценяват тази марка като най-добрият избор поради изключителната надеждност. Много от нас знаят за този бранд, но не си дават сметка, че всъщност на пазара се предлагат климатици от два различни производителя Mitsubishi Heavy Industries и Mitsubishi Electric, които може да видите в https://termos.bg/vendor/mitsubishi-electric.

Mitsubishi е основана през далечната 1870 г., когато Ятаро Ивасаки основава малка корабна компания, наречена “Tsukumo Shokai”. По-късно той наема държавната корабостроителницата в Нагасаки и я преименува на “Nagasaki Shipyard & Machinery Works”, която по-късно се превръща в “Mitsubishi Shipbuilding Co. Ltd.” По-късно, през 1934 г. компанията продължава своята дейност като “Mitsubishi Heavy Industries Ltd.”, поставяйки основите на най-голямата частна компания за корабостроене, самолетостроене, тежко машиностроене, железопътен транспорт, развиваща се и в сфери като минни предприятия, банково дело, електрическо оборудване, химическа индустрия  и редица други отрасли в в Япония.

След Втората световна война влиза в сила закон, целящ разпускането на финансови и бизнес конгломерати с голямо икономическо влияние, което налага разделянето на Mitsubishi на по-малки независими предприятия. Въпреки различните сфери на бизнес, повечето компании от групата продължават да носят бранда Mitsubishi.  Въпреки че в групата са над 40 компании, от тях ключово значение за корпорацията са “The Bank of Tokyo Mitsubishi UFJ”, “Mitsubishi Corporation” и “Mitsubishi Heavy Industries”. Компанията е сред най-големите в Япония, като годишният оборот на всички компании на Mitsubishi образува приблизително 10% от БВП на Япония.

Разликите

Някога част от едно цяло, днес двете компании са конкуренти. През 1921 г. Mitsubishi Electric се отделя, като отделна компания и на практика освен общото име и лого, двете компании са напълно самостоятелни.

Mitsubishi Electric е фокусирана в производството на климатична и вентилационна техника, системи за автоматизация, асансьорно оборудване, визуални информационни системи, полупроводници и устройства и др.

Mitsubishi Heavy Industries е насочена към самолетостроене, космически технологии, военна промишленост, корабостроене, енергетика, транспортни системи, хладилна и климатична техника.

През годините технологичният напредък на Mitsubishi в производството на системи за климатизация са приети за образец за ефективност и икономичност. Корпоративните стандарти на групата Mitsubishi са гаранция за качество и надеждност. Взаимната конкуренция между двата производството помага за постоянно усъвършенстване и създаване на продукти и технологии с най-високо качество.

Преглед на Mitsubishi Electric

С какво е известна Mitsubishi Electric. Накратко, компанията е прекарала много години, в които е създала репутация, че създава качество и технологии с всеки нов продукт, който произвеждат. Като един от най-уважаваните производители на климатици в индустрията, Mitsubishi Electric е известна в цял свят с дълготрайни устройства, които притежават най-високо качество и са оборудвани с най-модерните технологии.

 

Ето кратък списък на това, което получавате, когато закупите продукт Mitsubishi Electric: 

  • Изключително тиха работа: Проектирани да бъдат супер тихи, продуктите Mitsubishi Electric предлагат удовлетворение с почти безшумна работа, дори когато работят с пълен капацитет. 
  • Високотехнологични характеристики: Всички Mitsubishi Electric устройства се предлагат с висок клас на енергийна ефективност А+, както и други високотехнологични функции, което ги прави предпочитани за климатика в България. 
  • Лесни за употреба модели: Дори и с толкова много високотехнологични контроли, инженерите на Mitsubishi Electric са помислили за лесен и интуитивен начин за управление на устройствата. 
  • Продукт, който трае: Една от тайните на издръжливостта на тези устройства е технологията за производство на високоефективните топлообменници и компресори. Това означава, че може да използвате устройствата дълги години с минимални разходи за поддръжка. 

Преглед на Mitsubishi Heavy Industries

Всъщност Mitsubishi Heavy Industries e сред най-големите конкуренти на Mitsubishi Electric и предлага модели с много близки характеристики. Вярно е също така, че Mitsubishi Heavy Industries прекарва десетилетия, създавайки продукти за отопление и климатизация, които са изключително надеждни, трайни, разполагат с модерна технология и са с отлично качество. Компанията се гордее и с отличното обслужване на клиентите и производството на някои от най-големите системи за климатизация в света.

Какво получавате, когато купувате климатик на Mitsubishi Heavy Industries? 

  • Надеждност: Продуктите на компанията имат звездна репутация за издръжливост и продължителност на работа много години. 
  • Висока ефективност: Специално проектирани да бъдат супер ефективни, компанията е прекарала повече от век, усъвършенствайки технологията си за отопление и охлаждане на големи и малки пространства. 
  • Икономичност на разходите: Наред с конкурентните цени на продуктите, икономичните и ефективно продукти направени от Mitsubishi Heavy Industries, могат да помогнат на собствениците на жилища и собствениците на фирми да поддържат сметките си за електроенергия по-ниски от средните. Ключовият компонент, който позволява това предимство, е гениалният дизайн. Устройствата са изградени по такъв начин, че да могат да извлекат максимума дори от малко количество електричество. 
  • Почти безшумни: Проектирани по специален начин, който намалява шума дори при работа с пиков капацитет, MHI са изключително безшумни. Често собствените на климатици Mitsubishi Heavy Industries дори не могат да чуят дали климатика им работи.

Заключение

Можете да разгледате списъка с предимствата за продуктите на всяка компания по-горе и да решите сами. В това сравнение няма „победител“, защото всеки потребител има различни нужди и предпочитания. И двете компании предлагат високотехнологични, висококачествени продукти с голямо разнообразие от мощности и приложения. По този начин, независимо от размера на пространството, което искате да отоплявате или охлаждате, винаги ще намерите подходящия климатик в гамата на Мицубиши Електрик или Мицубиши Хеви Индустрис.

.