Свободностоящи вани, конзолни тоалетни и още тенденции в интериора на баните

Потърсихме експерти на Rea за съвети, когато избираме вана или душ кабина например

Снимки: bania-rea.bg

Банята безспорно е едно от важните помещения в дома - в нея започва и в нея приключва денят ни и затова комфортът и приятният интериор са ключови. Потърсихме експерти на Rea за съвети, когато избираме вана или душ кабина например, като помолихме да ни споделят и тенденциите по отношение на дизайна. Ето какво научихме:

бани rea - платен материал
Снимка: bania-rea.bg

Защо душ кабина и по какво да я избираме?

Душ кабината е чудесна алтернатива и много удобен заместител на стандартните вани. Душовете спестяват приблизително 150 л вода по време на едно къпане, което при месечно изчисление дава почти 5000 л на един член от домакинството! При избора на душ кабини обаче си струва да се обърне внимание на няколко важни критерия, които значително ще улеснят окончателното решение. 

Най-важният критерий за избор е размерът на кабината и мястото, където ще бъде поставена - до стена, в ъгъл или като отделна единица. След това трябва да помислите за нейната структура, рамка и цвят.

Дизайн на душ кабината - най-популярни са душ кабини с профилна конструкция, заради достъпната цена, така и високата херметизация при отваряне и затваряне на вратата.

бани rea - платен материал
Снимка: bania-rea.bg


Най-добрите душ кабини през 2021 г. - по функционалност и качествени материали - са със стъкло с дебелина 4-8 мм в хром, светло злато или черни нюанси, монтирани върху душ корито или преходни (Walk-In) на пода. В зависимост от цветовете, качеството на материалите и начина на отваряне на вратите (плъзгане, накланяне или сгъване) - можем да различим 3 водещи от REA:

- ДУШ КАБИНА REA MOLIER BLACK 100,
- ДУШ ПАРАВАН REA BLER-2 120 С РАФТ и Закачалка,
- ДУШНА КАБИНА Rea Solar Gold 90 × 120.

Самостоятелна вана - материал, методи за монтаж, популярни размери

При избора на вана първо трябва да се вземе решение за позиционирането й. Това е важно, защото изисква поне 8-10 м2 пространство, но си струва да имате на разположение приблизително 18 м2. Необходимо е също така да се проектира oтходът на водата в пода, така че субстратът да е равен и най-вече стабилен.

Изборът на подходящ материал намалява разходите по поддръжка. Най-популярните суровини, използвани за направата на вана, включват: конгломерат, акрил и стомана. В зависимост от качеството те се характеризират с ниско тегло, устойчивост на надраскване или издръжливост над средното ниво.

Най популятните модели вани от REA:

СВОБОДНОСТОЯЩА ВАНА REA FERRANO 170

ВАНА-СВОБОДНОСТОЯЩА REA SILVANO

ВАНА- СВОБОДНОСТОЯЩА АКРИЛНА REA SANTANA

Умивалник/Купа за плот - хит в интериорния дизайн през последните години

Умивалниците за плотове са модерно и оригинално решение. Защо си струва да инвестирате в мивка за плот? Тези иновативни умивалници се харесват на почитателите на модерните и естетически решения.

бани rea - платен материал
Снимка: bania-rea.bg

Умивалниците за плот Rea се предлагат в много форми, цветове и размери. Всичко това означава, че всеки, дори и най-взискателният клиент, ще намери продукт, който да отговаря на изискванията му. Моделите за плотове са идеални за минималистичен и скандинавски интериор. Могат да се комбинират и със сурови и дървени материали.

Колкото до смесителите за умивалници, преди да изберете модел си струва да проверите дали дренажният отвор на купата се побира в шкафа или плота. След това можете да преминете към избор на смесителя. Високите смесители са изключително ефективни. В този случай обаче трябва да имате повече свободно пространство. За по-малки интериори се препоръчват вградени, конзолни и монтирани на стената смесители. Също така си струва да се уверите, че водният поток отива направо към мивката. Благодарение на това ще се избегне пръскането на вода около купата.

бани rea - платен материал
Снимка: bania-rea.bg


Окачените тоалетни - най-модерното, хигиенично и естетически издържано решение за вашата тоалетна

Конзолните тоалетни наричани още висящи, окачени или стенни, както подсказват и имената им, тези тоалетни са окачени на стената със специална структура за вграждане с казанче, на която се монтира и окача самата тоалетна.

И тук, както при стоящите тоалетни, казанчето е вградено и скрито, а бутон-активаторът за пускане на вода е на стената. Този тип тоалетна е изключително удобен, тъй като височината й може да бъде регулирана и поставена по-високо или по-ниско, за разлика от свободностоящите.

бани rea - платен материал
Снимка: bania-rea.bg

Структурите за вграждане и монтаж обикновено могат да издържат тегло до 400 кг, а тоалетните до 200 кг, затова не трябва да имате никакви съмнения в здравината и устойчивостта им.

Те дават отличен достъп за почистване около и под тоалетната чиния. Изключително актуални и елегантни, те се предлагат в най-голямо разнообразие от модели, форми, размери и екстри (открит ринг, специално промиване, черни и цветни тоалетни и др.).

Конзолни тоалетни от Rea:

ТОАЛЕТНА ЧИНИЯ REA CARLO MINI RIMLESS SLIM BLACK MATT MARBLE

ТОАЛЕТНА ЧИНИЯ REA CARLOS TERAZZO WHITE SHINY

ТОАЛЕТНА ЧИНИЯ REA CARLOS SLIM GRANIT SHINY