Свободностоящи вани, конзолни тоалетни и още тенденции в интериора на баните

Потърсихме експерти на Rea за съвети, когато избираме вана или душ кабина например

Реклама

Банята безспорно е едно от важните помещения в дома - в нея започва и в нея приключва денят ни и затова комфортът и приятният интериор са ключови. Потърсихме експерти на Rea за съвети, когато избираме вана или душ кабина например, като помолихме да ни споделят и тенденциите по отношение на дизайна. Ето какво научихме:

Снимка: bania-rea.bg

Защо душ кабина и по какво да я избираме?

Душ кабината е чудесна алтернатива и много удобен заместител на стандартните вани. Душовете спестяват приблизително 150 л вода по време на едно къпане, което при месечно изчисление дава почти 5000 л на един член от домакинството! При избора на душ кабини обаче си струва да се обърне внимание на няколко важни критерия, които значително ще улеснят окончателното решение. 

Най-важният критерий за избор е размерът на кабината и мястото, където ще бъде поставена - до стена, в ъгъл или като отделна единица. След това трябва да помислите за нейната структура, рамка и цвят.

Дизайн на душ кабината - най-популярни са душ кабини с профилна конструкция, заради достъпната цена, така и високата херметизация при отваряне и затваряне на вратата.

Снимка: bania-rea.bg


Най-добрите душ кабини през 2021 г. - по функционалност и качествени материали - са със стъкло с дебелина 4-8 мм в хром, светло злато или черни нюанси, монтирани върху душ корито или преходни (Walk-In) на пода. В зависимост от цветовете, качеството на материалите и начина на отваряне на вратите (плъзгане, накланяне или сгъване) - можем да различим 3 водещи от REA:

- ДУШ КАБИНА REA MOLIER BLACK 100,
- ДУШ ПАРАВАН REA BLER-2 120 С РАФТ и Закачалка,
- ДУШНА КАБИНА Rea Solar Gold 90 × 120.

Самостоятелна вана - материал, методи за монтаж, популярни размери

При избора на вана първо трябва да се вземе решение за позиционирането й. Това е важно, защото изисква поне 8-10 м2 пространство, но си струва да имате на разположение приблизително 18 м2. Необходимо е също така да се проектира oтходът на водата в пода, така че субстратът да е равен и най-вече стабилен.

Изборът на подходящ материал намалява разходите по поддръжка. Най-популярните суровини, използвани за направата на вана, включват: конгломерат, акрил и стомана. В зависимост от качеството те се характеризират с ниско тегло, устойчивост на надраскване или издръжливост над средното ниво.

Най популятните модели вани от REA:

СВОБОДНОСТОЯЩА ВАНА REA FERRANO 170

ВАНА-СВОБОДНОСТОЯЩА REA SILVANO

ВАНА- СВОБОДНОСТОЯЩА АКРИЛНА REA SANTANA

Умивалник/Купа за плот - хит в интериорния дизайн през последните години

Умивалниците за плотове са модерно и оригинално решение. Защо си струва да инвестирате в мивка за плот? Тези иновативни умивалници се харесват на почитателите на модерните и естетически решения.

Снимка: bania-rea.bg

Умивалниците за плот Rea се предлагат в много форми, цветове и размери. Всичко това означава, че всеки, дори и най-взискателният клиент, ще намери продукт, който да отговаря на изискванията му. Моделите за плотове са идеални за минималистичен и скандинавски интериор. Могат да се комбинират и със сурови и дървени материали.

Колкото до смесителите за умивалници, преди да изберете модел си струва да проверите дали дренажният отвор на купата се побира в шкафа или плота. След това можете да преминете към избор на смесителя. Високите смесители са изключително ефективни. В този случай обаче трябва да имате повече свободно пространство. За по-малки интериори се препоръчват вградени, конзолни и монтирани на стената смесители. Също така си струва да се уверите, че водният поток отива направо към мивката. Благодарение на това ще се избегне пръскането на вода около купата.

Снимка: bania-rea.bg


Окачените тоалетни - най-модерното, хигиенично и естетически издържано решение за вашата тоалетна

Конзолните тоалетни наричани още висящи, окачени или стенни, както подсказват и имената им, тези тоалетни са окачени на стената със специална структура за вграждане с казанче, на която се монтира и окача самата тоалетна.

И тук, както при стоящите тоалетни, казанчето е вградено и скрито, а бутон-активаторът за пускане на вода е на стената. Този тип тоалетна е изключително удобен, тъй като височината й може да бъде регулирана и поставена по-високо или по-ниско, за разлика от свободностоящите.

Снимка: bania-rea.bg

Структурите за вграждане и монтаж обикновено могат да издържат тегло до 400 кг, а тоалетните до 200 кг, затова не трябва да имате никакви съмнения в здравината и устойчивостта им.

Те дават отличен достъп за почистване около и под тоалетната чиния. Изключително актуални и елегантни, те се предлагат в най-голямо разнообразие от модели, форми, размери и екстри (открит ринг, специално промиване, черни и цветни тоалетни и др.).

Конзолни тоалетни от Rea:

ТОАЛЕТНА ЧИНИЯ REA CARLO MINI RIMLESS SLIM BLACK MATT MARBLE

ТОАЛЕТНА ЧИНИЯ REA CARLOS TERAZZO WHITE SHINY

ТОАЛЕТНА ЧИНИЯ REA CARLOS SLIM GRANIT SHINY

.